Piqué: „Nem segít, ha az arcunkba vágják a dolgokat”

Gerard Piqué az öltözői egységet hangsúlyozta a Barcelona Kupából való kiesése után, és úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy harcban legyenek a másik két trófeáért. A Messi – Abidal szóváltásban nyilvánvalóan Messi mellé állt.

Milyen az öltöző hangulata a kiesés után?

“Az öltözőben az egységesség maximális, mind együtt vagyunk. Ez egy kemény vereség, de elégedett vagyok azzal, ahogyan reagáltunk erre a mélyütésre. A kiesés nehéz, de a benyomások pozitívak.

Egyet ért Messivel, amit válaszolt Abidalnak?

“Mindenki tudja, hogy mit csinált jól és mit rosszul. Az arcunkba vágni a dolgokat nem segít. A játékra kell koncentrálnunk és nyerni. Vissza kell térnünk erre az útra. Bőven van bennünk képesség, adottságok, hogy nyerjünk, és ezen is vagyunk. Az edzői csapattal vagyunk és a társakkal vagyunk. Az egység maximális.”

Voltak nézeteltérések, ami miatt elhagyták a meccs előtti fogadkozást?

(Valenciában a melegítés után néhányan készültek a melegítésre, de főként Messi határozottan ment az öltöző felé, és nem álltak össze egy fogadalomra – a ezek.)

“Azt a fogadkozást azért nem csináltuk meg a pályán, mert másként ért véget  a bemelegítésünk. Ma újra volt, és csináltuk. Ez jó sztori, megértem, hogy keresitek a híreket. De mi nyugodtak vagyunk és bízunk magunkban. Van annyi tehetség a csapatban, hogy megnyerjük a két trófeát.”

Hogy érzi magát a sérülésével?

“Megéreztem a belső combizmokat (közelítő izmok), de nem súlyos. Akkor már nem tudtam lépni, kár érte.

Kegyetlen a foci?

“Elég erősek vagyunk mentálisan ahhoz, hogy túllépjünk ezen.”

Nagyon Barçás dekorációt szeretnél? Ennél az óriás címer falmatricánál keresve sem találsz jobbat 🙂