Bartomeu: „Messi az első naptól mondta, engedni kell a fizetésekből”

Lionel Messi hétfőn délután kemény üzenettel megspékelve jelentette be, hogy megállapodtak a Barcelona vezetésével a fizetésük csökkentéséről, erre reagált Bartomeu elnök hétfőn este.

 

A játékosok állják a klub többi dolgozójának is a fizetését

“Ez a javaslat a kapitányoktól érkezett. Ez egy olyan gesztus, ami igazolja az elkötelezettségüket a klubbal. Szerettem volna, hogy egy megállapodáson alapuljon mindez, és ne csak felülről meghozott döntés legyen, még akkor is, ha törvényileg meg lehet tenni. De szerettünk volna megállapodásra jutni, mert ez a legjobb a Barçának.”

Miért mondta Messi, amit mondott?

“Talán olyan dolgok zavarták őket, amiket a klubon belül vagy a klubon kívül mondtak, akik nem voltak minden információ birtokában. De a tárgyalásokat én és Oscar Grau (CEO) vittük csak… és mi nem mondtunk semmit.”

A megállapodás hatása

“Havonta ez nettó 14 millió eurót tesz ki, ami az első csapatot illeti, és további kettőt, a többi szakosztályt tekintve. Nem fogunk tudni eljutni az 1.050 millió euróhoz, ami a költségvetésben tervezve volt, de februárig rekord szinten haladtunk, bőven a várakozásokon felül.”

Ez a leállás és a következményei hozhatnak előrehozott választásokat?

“Akkor lesznek választások, amikor eljön az idejük, amikor véget ér a mandátumunk. Nem változott semmi, ez nem lehetséges.”

És ami már nem a hírhez tartozik, hanem vélemény: OLVASD TOVÁBB ITT