Setién: „Jó kezdés volt a sprint elejére”

Nagy vonalakban elégedett volt a Barça Mallorcán mutatott teljesítményével Quique Setién edző, de azért óvatos is volt, elismerte azt is, hogy a Mallorca is tudott veszélyt okozni még 1-0-ás állásnál.

A szakvezető külön dicsérte Luis Suárezt, aki szerinte remekül mozgott a visszatérése után, hasonlóképpen volt szép szava az első gólját szerző Braithwaite felé. És nem ok nélkül dicsérte meg a saját nevelésű középső védő, Araújo produkcióját.

Benyomások a 4-0 után

“A benyomások jók, Mindig vannak dolgok, amiket szeretne az ember javítani, de elégedett vagyok a meccsel, amit játszottunk. Hatékonyak voltunk, a meccs azonnal jó irányba fordult az első játékhelyzettel. De jók voltunk a labdával, tudtunk ritmust adni a meccsnek, nem kapkodtunk, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. Itt meg lehetett volna érezni a meccshiányt, a ritmus hiányát, de szerintem ez egy jó kezdés volt, hogy elkezdjük ezt a sprintet, ami maradt még előttünk. Általában jó érzéseim vannak.”

De a Mallorca is felért a Barcelona kapujáig…

“Ez mindig lehetséges, így igaz, de nekünk is voltak lehetőségeink, hogy több gólt lőjünk. Ott, azon a ponton kellett jobban kézben tartanunk a meccset. De a riválisra mindig tekintettel kell lenni. Jól látták a passzainkat, és mindig oda kell figyelni rájuk, de azt gondolom, hogy jól végeztük a dolgunkat.”

Milyennek látta Suárezt?

“Minden, amit csinált, jól csinált. Voltak minőségi megoldásai, nem mindennapi megmozdulások. De biztosan folyamatosan fog javulni ő is, még ha már most is nagyon jó volt.”

Mi marad meg leginkább a meccsből?

“Szerintem az öröm, hogy láthattuk Luis Suárezt újra a pályán, látva a teljesítményét is, amit mutatott ebben a 30-35 percben. Volt négy, öt vagy hat olyan megoldása, ami nem hétköznapi. Nagyon fontos volt számunkra és számára is. A csapatnak még inkább. Ezen felül Braithwaite meccse és gólja. Szerintem ez fontos nap volt a számára.”

Araújo debütálása

“Nagyon-nagyon jó meccset játszott. Kiválóan oldott meg helyzeteket, emellett nem akart feltétlenül többet tenni annál, mint ami a szükséges volt. Mindent nagyon jól oldott meg. Büszke lehet a meccsére, a debütálására.”

Sok rotációt lehet várni a továbbiakban?

“Evidens, hogy sok rotáció lesz, mert nagyon sok meccs áll előttünk, nagyon koncentráltak kell legyünk. Lesznek olyan játékosok, akiket kevesebbet fogjuk rotálni, de biztosan mindenkit le fogunk cserélni az adott pillanatban, és ez normális ha ilyen sok meccs van ilyen rövid idő alatt.”

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!