Rakitic: „Furcsa, hogy egy éve nem szereztem gólt, haragszom magamra”

Nem játszott jól, de győzni tudott a Barcelona a kedd esti Athletic Club elleni mérkőzésen a LaLiga 31. játékhetén a csereként beálló horvát középpályás, Ivan Rakitic góljával, akinek ez volt az első találata a 2019/20-as bajnoki idényben. Ezúttal derültebb hangulatban nyilatkozott Rakitic, akire nem volt mindig jellemző a jókedv az utóbbi hetekben.

A mérkőzésről

„Nehéz meccs volt, mivel az Athletic remekül játszott és nagyon kevés területet hagyott. Sokat küzdöttünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem volt könnyű, de a végén eljött a mi pillanatunk és megszereztem az első gólomat a szezonban.”

Az győztes gól margójára

„Fura, hogy hosszú ideje nem szereztem gólt, haragszom magamra, ugyanakkor boldog is vagyok, hogy a csapat javára lehettem. Örülök, hogy megszerezhettem idei első gólomat. A feleségemnek és a lányaimnak szeretném ajánlani, akik nagyon sokat támogattak az elmúlt néhány hónap során.”

Célkeresztben a Celta Vigo

„Pihennünk kell, majd elhozni Vigoból a három pontot szombaton. Harcolnunk kell a bajnoki címért.”

A bajnoki cím esélyeiről

„Rendkívül nehéz megnyerni a LaLigát, ezért gondoljuk azt, hogy ez a legjobb bajnokság a világon. Nagyon kemény meccsek vannak hátra rövid időközönként. Nem segít az sem, hogy üresek a stadionok. Dolgoznunk kell együtt és jól fel kell készülnünk. A Real Madrid ugyanúgy favorit, ahogy mi is. Saját magukra koncentrálnak és nekünk is magunkra kell koncentrálnunk. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani minden mérkőzésen. Harcolni fogunk a végéig abban a hitben, hogy mi leszünk a bajnokok.”