Koeman Pedrit és Trincaot emelte ki a nyitány után

Első meccse után elégedett volt Ronald Koeman, persze még nem is a játék maga volt a fontos, nem is az eredmény, sokkal inkább az, hogy sok játékost láthatott, és hogy senki sem sérült meg.

A meccs

“A legjobb az volt, hogy mindenki pályára léphetett 45 percig, mert egyelőre hiányzik a fizikai állóképesség. Láttam jó dolgokat az első két gólnál és szélről induló játékoknál is, ahol jól kihasználtuk a rendelkezésre álló területet. A második félidőben lőhettünk volna több gólt is. Minden játékos jól, problémák nélkül fejezte be a meccset, és ez a fontos.”

Taktikai munka

“Sokat dolgoztunk a fizikai felkészítésen az eddig elvégzett edzéseken, és mostantól kerül át a hangsúlya taktikai kérdésekre.”

Pedri

“Nagy tehetség, 17 éves, és egy nagyon fontos igazolás lesz a jövőre nézve. Velünk edz, és minden képessége adott ahhoz, hogy játsszon. Majd ki fog derülni, hogy mikor és mennyit szerepelhet.”

Trincao

“Tetszett ahol és ahogyan csinálta a dolgokat. Néha befelé cselezve, néha kifelé. Nagyon sok tehetség rejlik benne, mindent hozzá kell igazítania a gyorsaságához és a labda ritmusához. Nagy igazolás.”

Messi

“Bizonyította, hogy ugyanolyan győzni akarás van benne, mint az első napon. Jól edz, és még a szabadnapján is így tett. Tökéletesen tudja, hogy fizikálisan még javulnia kell, ahogyan mindenkinek. A tehetsége önmagáért beszél.”

fc barcelona maszk