„Ez egy brutális szám. Azt jelenti, hogy a socióknak elegük van”

Eufórikus hangulatban nyilatkozott a sajtónak csütörtökön este a Bartomeu elnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány két főszervezője.

Jordi Farré és Marc Duch is úgy látta, hogy a klub vezetése talán jobban tenné, ha azonnal lemondana a posztjáról, és így ki sem kellene írni a referendumot, ahol a pártoló tagok szavaznának az elnökség maradásáról.

Marc Duch, a ‘Més una Moció’ szóvivője a következőket mondta:

“Ez egy brutális szám. Világjárvánnyal, meccsek nélkül, korlátozott utazási, mozgási lehetőségek közepette, nehezen elérve a sociókat… Ez egy botrányosan nagy eredmény, hogy majdnem 21.000 aláírásunk van. Azt jelenti, hogy a socióknak elegük van. Az emberek nem szeretnék, hogy a klub még lejjebb süllyedjen. Ebből egyértelműen lesz szavazás. És az lenne az emberi gesztus, ha most azonnal lemondanának.”

“Ha én ellenem lenne 20.000 ember, ami több mint a pártolói tagság 20%-a, akkor én nem folytatnám.”

Jordi Farré, a bizalmatlansági indítvány jogi képviselője, és egyik vezetője így nyilatkozott:

“Szerintem az elnök még ma le fog mondani, az aláírások száma brutális. Ha nem megy el, feltételezem, hogy a folyamat elhúzódhat november 1-ig.

“Tíz munkanapon belül kell ellenőrizni az aláírásokat, ezt követően 30 nap áll a rendelkezésre, hogy kiírják a referendumot.”

“Ha én lennék az elnök, már lemondtam volna, mert most 20.000 pártoló tag szavával jöttünk ide.”

“Megdöbbentő volt az egész, mindenki részéről egy óriási munka volt. Én azt gondoltam, hogy el fogjuk érni, mert láttam a sociókat, hogy belefáradtak már ebbe.”

fc barcelona maszk