Koeman: „Piqué piros lapja túl szigorú döntés volt”

Elégedett a játékosokkal

A Barça a Fradi felett aratott győzelemmel kezdte meg az idei BL szezont. A mérkőzésen öt gólig jutott a katalán csapat, de mégsem lehet teljesen elégedett Ronald Koeman, ugyanis Piquét kiállították egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság miatt. Erről is kérdezték a holland trénert az újságírók a Ferencváros elleni mérkőzést követően.

Elégedettség

„Elégedett vagyok a mutatott játékkal és a három ponttal is. Ráadásul öt gólt szerezni mindig öröm.”

Trincão, Pedri

„Vannak olyan játékosok, akiknek szükségük van pár percre, hogy felvegyék a ritmust. Trincão állandó nyomást jelentett a védője számára. Dembelé pedig jól szállt be, gólt szerzett, veszélyt jelentett az ellenfélre… és ez az, amit elvársz edzőként, hogy legyen meg a lendület”

Griezmann kezdő helye az el Clásicon

„Az, hogy ma este nem játszott, nem jelenti ezt. Meglátjuk, hogy mi fog történni szombaton, ami egy teljesen másik mérkőzés. Az a feladatom, hogy mindig a legjobbat hozzam ki a helyzetből.”

Ansu játéka a Real Madrid ellen

„Meglátjuk, hogy ki fog pályára lépni azon a mérkőzésen. Jelenleg még nem a Real Madrid elleni meccsre gondolok, majd csak holnaptól. Boldogok lehetünk Ansu Fati formája miatt.”

Piqué

„Az edző mindig azt szeretné, hogy mindig legyen mindenki elérhető. A piros lap túl szigorú büntetés volt: soknak érzem a tizenegyest és a piros lapot egyszerre.”

Araujo

„Remekül látta el a feladatát. A középhátvéd poszton jelenleg versenyhelyzet van. Megnyugtató tudat, hogyha Piqué vagy Lenglet nem áll rendelkezésre, akkor még ott van Araujo.”

Pjanic – de Jong

„A taktikát a játékosok képességeihez alakítjuk. Ilyen labdarúgókkal könnyen játszhatunk így. Van verseny ezekért a posztokért. Pjanic érkezésekor fizikálisan le volt maradva a többiekhez képest, ezért is voltak fontosak a játékpercek, amiket kapott. A posztokért kialakult konkurencia harc jót teszt a csapatnak. A csapat megmutatta, hogy ezzel a középpályával is működik a játékunk.”

A meccs

„Jó mérkőzés volt. Nehezen sikerült játékba lendülni és felvenni a meccs ritmusát. Szerintem az a problémánk, hogy néha visszaveszünk a lendületből és csökkentjük az ellenfélre helyezett nyomást. Amikor viszont képesek vagyunk ezeket fenntartani, akkor nagyon jók vagyunk. Számomra ez a kulcs. Fontos kiemelni, hogy emberhátrányban is kitartott a csapat és gólt is tudtunk szerezni.”

Pedri és Ansu

„Tekintve azt, hogy hány évesek, hogyan dolgoznak és teljesítenek, mindkettőjük fejlődésének nagyon örülhetünk. Pedri bármelyik poszton képes játszani, nagyon okos játékos. Nagyon boldogok vagyunk, de nem csak miattuk. Nagy jövő áll előttük még a klubban.”

A csapat

„Ennél többet nem is kívánhattam volna a csapattól. Jól végeztük a dolgunkat. Nem nyertünk meg minden mérkőzést, de tudunk még fejlődni. Ígéretes a jövőnk, de fejlődnünk kell még. Nyugodtak kell maradjunk és meg kell találjuk a fejlődéshez vezető utat: jobban kell játszanunk és csapattá kell érnünk. Ehhez időre van szükségünk.”

Messi

„Elégedett vagyok a teljesítményével. Fontos, hogy nem csak gólt szerzett, hanem gólpasszt is adott.”