Font: „Vissza kell hoznunk Puyolt és Guardiolát”

Messit meg tudná győzni a maradásról | Az Európai Szuperligában való indulást ő sem zárná ki, de...

Víctor Font elnökjelölt, aki már évekkel ezelőtt elkezdte a felkészülést a közelgő elnökválasztásra, egy rövid, de tartalmas interjút adott a ‘Sky Sports’ médiumnak az elképzeléseiről azzal kapcsolatosan, hogyan is vezetné fel újra a csúcsra a Barçát. Font ebben kulcsszerepet szánna azoknak a klublegendáknak, akik kívülről fújják a klubot oly sikeressé tevő játékstílust. 

„A világ futballjának valaha volt legjobb korosztályát kellett volna pótolni az elmúlt évtizedben. Ez a kihívás vár ránk most, ráadásul ezt csak tetézi, hogy a verseny a tőkeerős tulajdonsok színre lépésének köszönhetően nagyobb, mint valaha. Ezzel párhuzamosan az FC Barcelonának nagy összegeket kell fektetnie a stadionjának a modernizálásába is egy olyan időszakban, amikor a koronavírus miatt az egyik legsúlyosabb válságot éli át a globális gazdaság. Egyértelmű tehát, hogy egy alapos tervre van szükségünk a kihívások leküzdésére, mi pedig pontosan ezen dolgoztunk az elmúlt években.”

Puyolnak és Guardiolának Barcelonában a helye

„Az a célunk, hogy egy nagyon erős és versenyképes projektet építsünk fel, a Barça pedig nagyon szerencsés abból a szempontból, hogy már van egy játékstílus, amit Johan Cruyff korábban kidolgozott és felépített. Mi több, a legtöbb szakember, akik ismerik ennek a stílusnak minden egyes elemét, egyben culék, akik imádják a klubot – mint például Pep Guardiola, Xavi, Iniesta vagy éppen Puyol.”

Ők mindannyian klublegendák, akik imádják a Barcelonát, de jelen pillanatban mégsem dolgoznak az egyesület sikereiért. Vissza kell őket hoznunk annak érdekében, hogy egy versenyképes projektet építsünk fel.

 

Messi még meggondolhatja magát?

„Az egyetlen dolog, amit Messi tudni akar, az nem más, minthogy sikerül-e egy olyan projektet felépíteni, mellyel a csapat képes  lehet megnyerni a Bajnokok Ligáját. Szemernyi kétségünk sincs afelől, hogy amennyiben megtisztelnek minket a pártoló tagok a bizalmukkal, úgy meg tudjuk győzni Messit a maradásról.”

Bartomeu a leköszönésekor bejelentette a klub indulását az Európai Szuperligában

„Meglepődtem a hír hallatán, mert jelen pillanatban ez még csak egy elképzelés, vagyis egy olyan sorozathoz csatlakozni, amely még nem is létezik, eléggé furcsa dolog. Ha mi kapnánk meg a bizalmat, úgy feltérképeznénk az összes lehetséges alternatívát, és csak azután döntenénk. Mindig is azt mondtam: a Barcelona érdeke mindig is az lesz, hogy a legfőbb európai kupasorozatot emeljük mindig magasabb szintre. Mindeközben egy erős nemzeti bajnokság szintén jó a sport és a labdarúgás világában.”