Koeman: „Hiányzott az agresszivitás és a koncentráció”

A holland edző mérkőzés utáni nyilatkozata

A Cádiz legyőzte a Barcelonát 2-1-re szombat este, és ezzel negyedik vereségét szenvedte el a Barça a LaLiga idei kiírásában, Ronald Koeman pedig ismét kereshette a szavakat a meccset követő interjú során.

A mérkőzésről

,,Nehéz megmagyarázni a vereséget, mert ezelőtt jó meccseket játszottunk. Az első félidő nem sikerült jól, a másodikban már jobban játszottunk, de hihetetlen, hogy olyan hiba miatt veszítettünk, amelyeket nem várna senki a csapattól. Nem kaphatsz gólt egy bedobásból. Mindez azért van így, mert nem koncentráltunk eléggé. Nem volt jó a hozzáállásunk ma este, de nemcsak védőké.”

A bajnokok ligájában megy

,,Másik bajnokság. Ki kell elemeznünk, hogy miért veszítettünk ma.” 

A hibáknak ára volt

,,Nagyon nehéz magyarázatot találni néhány kapott gólunkra. Úgy gondolom, hogy ez a koncentráció hiányának tudható be. Hiányzott az agresszivitás, amikor nem volt nálunk a labda. Ezek miatt kaphatunk gólokat. Nehéz szavakat találni a második gólra, amit kaptunk.”

A bajnoki cím megszerzése távolinak tűnik

,,Ez egy hatalmas visszalépés a La Ligaért zajló versenyfutásban az esélyeinket tekintve. Csalódást keltő, de el kell fogadnunk. Az Atlético Madridtól való 12 pontos hátrány nagyon sok. Sok meccs van még mindig hátra, de ha nem javul a hozzáállásunk és a hullámvölgyek is folytatódnak idgenben, akkor arra nem lehet majd mit mondani.”

A csapat veszített

,,Nem, itt mi együtt nyerünk és veszítünk.”

Dest lecserélése

,,Azért cseréltem le, hogy a helyére egy újabb támadó jöjjön. Tudjuk, hogy Dest veszélyes támadásban, de egy olyan fiú, mint Trincao, energiát tud adni a csapatnak.”

Problémák a csapat körül

,,Úgy gondolom, hogy vannak hullámvölgyek a játékunkat illetően. Sokat hibázunk labda nélkül, és úgy gondolom, hogy ez az egész csapatra jellemző.

Milyen lenne a jó hozzáállás?

,,Azt gondolom, hogy mindig elemezni kell a mérkőzéseket. Elég lehetőséget alakítottunk ki. A kapusuk zseniális volt. Idegenben jó néhányszor vezetést szerez az ellenfél ellenünk. Ez még nehezebbé teszi a dolgunkat, mert nem marad területünk. Olyan gólok kapunk, amiket más, korábbi csapataim szerintem sosem kaptak.”

Az első félidő sem a megbeszéltek szerint alakult

,,Az első félidőben nem teljesítettük azt, amiről beszéltünk a mérkőzés előtt. Előnybe kerültek és így még nehezebb volt. Támadás esetén helyezkedésben jók vagyunk. A második gólra nincs magyarázatom.”

***