Riqui Puig: “Bedobni a törölközőt? Ennyi év után? Soha”

A Barcelona fiatal középpályása a döntőbe rúgta csapatát

Ter Stegenen kívül másik főszereplője is volt a szerda esti Real Sociedad elleni Szuperkupa mérkőzésnek. A büntetőpárbaj során Riqui Puig volt az, aki berúgta a továbbjutást jelentő tizenegyest. Puig a hosszabbításban állt be és végigjátszotta azt, majd a meccset követően nyilatkozott, és elmondta, hogy miért ő rúgta az utolsó büntetőt.

Elvállalta, és be is rúgta

“Négy név már volt, és egy mező volt üresen. Én voltam, az első, aki mondta, hogy szeretné rúgni. Ebben egészen biztos voltam, nagyon szerettem volna rúgni, és gólt szerezni a csapatnak.”

Önbizalommal értékesítette a tizenegyest

“Ha Antoine belőtte volna, akkor már előbb megnyerjük. Nagyon boldog vagyok a gól miatt, és hogy a döntőbe jutottunk, de elsősorban a csapat miatt, megérdemeltük. A Real Sociedad elég sokat hibázott, mi is azért, Antoine elhibázta azt, ami már döntő lett volna… Amikor megfogtam a labdát, tudtam, hogy be fog menni, nagy meggyőződéssel lőttem. Nem tudtam, hova, de ha már egyszer ott vagy, keményen kell lőnöd és hinned magadban.”

Minden lehetőséggel élni akar

“Soha nem hagytam a mosolyt letörölni az arcomról. Alapvetően mosolygós, vidám srác vagyok, boldog. Még ha nem is játszom, nagyon jól mennek a dolgaim: van családom, egészségem, nem panaszkodhatok semmiért. Ha Ronald ad nekem játékperceket, meghálálom, és ki fogom használni őket, ha pedig nem, akkor tovább kell dolgoznom. Bedobni a törülközőt? Ezt soha, annyi év után a klubnál, annyi fáradtság után, amibe került, hogy eljussak az első csapatig, és most, hogy itt vagyok, nem fogom feladni.”