Koeman: „Hamarosan megmutatjuk, hogy jó úton járunk”

A holland edző nyilatkozata a Szuperkupa-döntőt követően

A Barcelona elveszítette a Szuperkupa-döntőt az Athletic Club ellen, így Koeman nem tudta megszerezni első trófeáját a katalánok edzőjeként. A mérkőzést követő nyilatkozatában elmondta, hogy nem dühös, mert szerinte jól játszott a csapat, viszont annál inkább fáradtak a játékosok, illetve bírálta a játékvezetést. 

Elvesztette a döntőt a Barça

„Ez nem visszalépés. Egy cím megszerzése azt bizonyítja, hogy jó úton jársz. Hamarosan megmutatjuk, hogy ez a helyzet. Mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, de mindkét csapat nagyon fáradt volt. Sok játékosnak nagyszerű tapasztalat lesz a jövőre, hogy döntőt játszhatott. Nem vagyok bosszús, jó volt a csapat. Kétszer is vezettünk, majdnem kibírtuk a végéig a félidőben, majd a másodikban is. Jobban kell védekeznünk.”

Messi kiállítása

„Ennyi év után tudja mikor akar játszani és mikor nem. Most eldöntötte, hogy játszani fog, semmi több. Jó fizikai állapotban volt. Megértem ami történt. Nem tudom hány szabálytalanságot követett el. A játékos próbál cselezni, de nem tud. Hogy megbocsátok-e neki? Előbb jól meg kell néznem a jelenetet.”

Játékvezetés

„Jobb nem beszélni róla, csak ismételném a dolgokat, és ezt nem szeretném. Nem fogom kommentálni.”

Szabadrúgások a szélekről

„Ez az ellenfél jó képessége is, hogy hogyan lövik a szabadrúgásokat, és hogy milyen játékosai vannak. Ez gyakran megtörténik velünk, nincsenek magas játékosaink. A második góljuknál nem tudtuk rendezni a sorainkat és az emberfogásokat. Úgy tűnt, hogy a labda nem volt túl magasan, de majd jobban meg kell néznem.”

Középre ívelésekkel próbálkoztak

„Szükséges volt megpróbálkozni azzal, hogy egyenlítsünk, megpróbáltuk minden lehetséges módon, a cserékkel, variációkkal. De nem sikerült.”

Nézd meg a Barçás maszk akciókat!