Ilaix Moriba: „Ezt az emléket majd a sírba viszem magammal”

Megszerezte első gólját a felnőtt csapatban a 18 éves középpályás

Ilaix Moriba csereként beállva állította be az Osasuna elleni meccs végeredményét (2-0) szombat este. A fiatal spanyol játékos először talált be a ,,nagyok” között, és mosolyogva nyilatkozott a mérkőzést követően.

A gólról és Ansu Fatiról

,,Szeretek kapura lőni, de ezt nem tudom, hogyan cseleztem előtte, majd hogyan lőttem el ballal… hála Istennek bement. Soha nem felejtem el, ezt a sírba viszem magammal. Ansu olyan, mintha a testvérem lenne, évek óta együtt játszunk, nagyon tisztelem őt. Nagyon örülök, hogy megszereztem az első gólomat, ráadásul ugyanabba a kapuba, mint ő is.”

Tanácsokat kapott Koemantól

,,Az első meccsemtől kezdve azt mondta Koeman, hogy keressem a kaput, törekedjek a gólszerzésre, és most is ezt tettem. Soha nem gondoltuk azt, hogy a Liga véget ért. Nehéz lesz, de harcolni fogunk, ez a DNS-ünkben van. Sokat tanultam a La Masíán, nagyon jó képzést kaptam. Nagyon szerencsés vagyok. A szüleimnek és a családomnak szeretném ajánlani a gólomat.”

Egyre több lehetőséget kapnak a fiatalok

,,Az jó, hogy nagy a versenyhelyzet csapaton belül, és ezt lehet is tapasztalni az edzéseken. Fiatalok vagyunk, tanulnunk kell az idősebbektől.”

Messitől is kapott egy jó tanácsot

,,Messi mindig azt mondja, hogy lőjek a tizenhatoson kívülről.”

Kinek szurkol a madridi derbin?

,,Elnézve a bajnokságot, úgy járnánk legjobb, ha mindkét csapat pontokat bukna, vagy aki előrébb van, az veszítene.”