Rivaldo: „Amit Messi tett, messze felülmúlja mindazt, amit kap”

A Barcelona élő legendája, Rivaldo szerint rossz szándékból szivárogtatták ki a Barcelona és Messi közötti szerződést, de attól függetlenül, hogy mi szerepel benne, a Barcelona privilegizált helyzetben van az argentin játékossal.

Rivaldo szerint a Barcelonának rengeteg pénzt hoz Messi jelenléte, többet mintha online kaszinó oldalak-on próbálkoznának megfialtatni a klub pénzét. És a sportszakmai szempontokról még nem is beszélt senki, hiszen ebben a tekintetben is Messi a csapat húzóembere már 15 éve.

“A szivárogtatás rossz szándékból történt, és sok kárt is okoz, ez nyilvánvaló. De én azt gondolom, hogy a számokról nincs vita.”

“Nézd, amit Messi tett az FC Barcelonáért, az messze felülmúlja azt, amit ő kapott a klubtól. Lehetetlen számosítani azt, amit Messi adott a klubnak, és amit még most is ad, mind sportszakmailag, mind anyagilag.”

“Számomra igazságtalannak tűnik, hogy ezt a szerződést kritizálják, mindazzal, ami benne van. Gólokkal, a segítségével megszerzett szponzorokkal, szurkolókkal… Ez egy normális szerződés, ami Messinek jövedelmet ad. De ebben a szerződésben minden mást is nézni kell.”

“Aki ezt kiszivárogtatta, az rossz szándékból tette. Kárt akart vele okozni, és még egy kicsit jobban elválasztani egymástól a klubot és a játékost ezekben a nehéz időkben.”

Messi megtartása

“A Barcelonának kell tennie egy erőfeszítést, hogy meg tudja tartani őt, és ehhez használnia kell a megmaradt szűk anyagi lehetőségeit. Én egy hosszú távú szerződést javasolnék, ebbe akár beletartozhat egy olyan pozíció is, amit a pályafutása után töltene be a klubnál. Talán Messi így átgondolja…ugyanakkor hogy őszinték legyünk, nem lehet elképzelésünk arra, hogy Messi mit szeretne, ha befejezi a játékot.”

“De bárhogy is lesz, szerintem a Barcelonának mindent meg kell tennie, hogy Messi továbbra is tartozzon a klubhoz, teljesen mindegy, hogy milyen szerepben, mert így tudná élvezni még tovább a klub is a hozzájárulását hétről hétre.”