Laporta: „Szuperliga? Szükség van rá, de az utolsó szó a socióké”

Először nyilatkozott a sajtónak Joan Laporta a napokban indult és látszólag el is halt Európai Szuperligával kapcsolatban. Laporta szerint szükség van a változtatásra az eddigi rendszerhez képest, de nyitott a párbeszédre is az UEFA-val. Szerinte lesz megegyezés.

Illetve Laporta megerősítette azt a korábbi sajtóértesülést is, hogy a Barcelonánál a sociók dönhetnek a koncepcióról, az utolsó szó az övék. Ha ők nem támogatják a javaslatot, akkor a Barcelona nem lesz tagja a Szuperligának.

“Egyértelműen szükséges, hogy mi, a nagy klubok, elmondjuk a véleményünket a bevételek elosztásával kapcsolatban. A nemzeti bajnokságok oldalán állunk, és beszélni fogunk az UEFA-val.”

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

“Szerényen és türelmesen állunk a dologhoz. Erre szükség van, de az utolsó szó a socióké. Mi nagy klubok nagyon sokat adunk be a közösbe, és részt kell tudjunk venni a bevételek elosztásában is.”

“Ennek a sorozatnak látványosnak, népszerűnek kell lennie, de a sportszakmai eredményekre alapozva. Nyitottak vagyunk egy párbeszédre az UEFA-val. Szerintem meg fogjuk érteni egymást. Szükségünk van több forrásra, hogy mindez egy igazi látványosság legyen.”

“Több klubon is nyomás volt a témában, de az ajánlat, a lehetőség, továbbra is adott. A kluboknál a befektetendő összegek jelentősek, a fizetések nagyon magasak, ezt mind figyelembe kell venni ugyanúgy, ahogyan a sportszakmai eredményeket, érdemeket is.”