Koeman: „A bajnok joggal lesz bajnok. Mi nem tettünk érte eleget”

A holland edző nyilatkozata a Celta elleni vereséget követően

Ronald Koeman szerint a vasárnap esti, Celta Vigo elleni hazai pályán elszenvedett 1-2-es vereség tökéletesen tükrözi a csapat szezonját – leginkább a szezon elejét –, illetve elmondta azt is, hogy maradna a Barça kispadján, viszont Messi hiányában nehéz dolguk lesz, ha az argentin távozik. Kiemelte, hogy Messi személye kulcsfontosságú lehet a következő idényre nézve.

A mérkőzésről

,,Ha az első félidőről beszélünk, akkor azt a szezon tükrének tekinthetjük. Több meccsen is ez történt velünk. Jól játszottunk, voltak lehetőségeink, majd egyszer csak jött az ellenfél, és elsőre gólt szerzett. Ez mentálisan nehéz. A második félidő nem sikerült túl jól, de még eggyel kevesebbel is volt esélyünk a 2-1-re. De végül nem 2-1 lett, hanem 1-2, és amikor így alakul, az mindig arra utal, hogy nem voltál szerencsés, vagy nem volt meg a minőségünk ahhoz, hogy mi szerezzük meg a második gólt.”

Folytatja-e jövőre is Koeman?

,,Nem fogok erre válaszolni, mivel már tegnap elmondtam, amit gondolok, és nem szeretném megismételni.”

Ez volt Messi utolsó meccse?

,,Reméljük, hogy nem, mivel még mindig a legjobb játékos a világon, és ma is megmutatta, hogy nélkülözhetetlen. Már 30 gólt szerzett, amelyekkel sok pontot szerzett a csapatnak. Ez León múlik. Reméljük, hogy ennél a klubnál fogja folytatni, mert ha nem lesz itt Leo, akkor kétségeink lesznek afelől, hogy ki fog gólokat szerezni…”

15-ből mindössze 5 megszerzett pont

,,Úgy gondolom, hogy ez a probléma nem ma kezdődött. Megvolt az esélyünk otthon a Granada ellen, most ugyanúgy veszítettünk. Így érezzük magunkat. El kell fogadnunk, hogy a bajnok joggal lesz bajnok, mi pedig nem tettünk ezért eleget.”

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát