Alba: „Vicc, hogy Suárezt eljándékoztuk egy közvetlen riválisnak”

A Barcelona játékosa, Jordi Alba a pénteken kezdődő Európa-bajnokságot megelőzően nyilatkozott, ahol többek között arról is beszélt, hogy a spanyol válogatott milyen hangulatban várja a tornát, továbbá arról is kérdezték, hogy mi a véleménye Luis Suárez tavaly nyári átigazolásáról. Szerinte vicc, hogy Luis Suárezt elengedte a klub ingyen egy riválishoz, akik ugyanazon célokért küzdöttek ebben a szezonban, mint ők.

Suárez távozása

„Viccnek tűnik, végül is ő egy olyan játékos, aki sok tekintetben hozzá tudott járulni a Barcelona játékához, és akit gyakorlatilag ingyen sikerült elajándékozni, ráadásul egy közvetlen riválisnak, mint az Atlético Madrid. És nézd, most megnyerték a spanyol bajnokságot.”

Hogyan élted meg ezeket a pillanatokat?

„Nekem személy szerint nem tetszett. Eltekintve a barátságtól, ami összekötött minket, hol találsz egy olyan csatárt, mint ő? Nehéz ilyet találni, lesznek nagyon jó játékosok, de amit Luis adott a csapatnak … De ez történt, és nem lehet mit hozzátenni. Én továbbra is beszélek vele, jó barátságban vagyunk. Boldog volt az Atléticónál, meg tudta nyerni a LaLigát, és sok mindenkit elhallgattatott a teljesítményével. Nem volt könnyű neki a tavalyi év Barcelonában, sok mindenkit el kellett hallgattatnia, és ez végül meg is történt.”

A pletykák szerint a Messivel való barátsága ártott a Barçának

„Láttad, amikor azt mondtam, hogy nem akarok semmit sem olvasni? Hát nézd meg. Sok szörnyűséget mondanak, sok minden igaz, ugyanakkor akadnak olyan hírek is, amik nem. Én pedig azt mondom, hogy fantasztikus volt a csapat hangulata Suárez jelenlétében, egy nagyon szorgalmas srácról beszélünk, akivel egy nagyszerű csapatot alkottunk, aztán a számok is bebizonyították, hogy milyen játékosról beszélünk: a Barça történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett és sok remek pillanatot okozott, látványos volt a játéka.”

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát