Emerson: „Dest és Sergi Roberto remek játékosok és tisztelem őket, de azért jöttem ide, hogy a Barça jobbhátvédje legyek”

Emerson Royal hétfőn reggel átesett az átigazolások esetén kötelező orvosi vizsgálatokon és a koronavírus-teszten is, majd a klub edzőközpontjában edzésre jelentkezett, este pedig a hivatalos bemutatására is sor került a Camp Nouban. A mindössze 22 esztendős védő egy 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá 300 millió eurós kivásárlási záradékkal.

Az első szavak a Barça játékosaként

„Öröm számomra, hogy itt lehetek Barcelonában. Mindig azt mondtam, hogy az álmom, hogy itt legyek, és szeretném megígérni, hogy minden nap, amikor pályára lépek, egyre jobb leszek. Tudom, milyen keményen dolgoztam azért, hogy itt lehessek, és a lehető legtöbbet fogom kihozni ebből a lehetőségből. Nem garantálhatjuk a győzelmeket, lehetnek jó és rossz napjaink, de szeretném ezeket a szavakat, az elkötelezettségemet átadni. Bármikor pályára lépek, a legjobbamat fogom nyújtani, ebben ne kételkedjetek. Itt lenni egy álom, nekem és a családomnak is és a legjobbat akarom kihozni magamból.”

Messi

„Messi ellen játszani egészen hihetetlen, ő a világ legjobbja, ha ellene játszva egy percre elveszíted a koncentrációdat, nagy kárt tud okozni. Amikor Messi ellen játszottunk, sajnos kikaptunk a Copa América döntőjében egy nagyon szoros meccsen. Szomorú voltam a vereség miatt, de örültem Messinek, mert megérdemelte ezt a sikert.”

Összehasonlítás Bellettivel és Dani Alvessel

„Történelmet írtak Barcelonában. Dani Alves a példaképem, az aktív labdarúgásban a legtöbb trófeával rendelkező játékos. Alves sok ember számára példakép. Beszéltem vele, és azt mondta, hogy végezzem a munkámat úgy, ahogyan eddig is csináltam. Nekem az a dolgom, hogy lehajtom a fejem, és végzem a munkámat. A címek majd jönnek, de nagy megtiszteltetés itt lenni és ezt a mezt viselni. Dest és Sergi Roberto jó játékosok, én a csapattársaimat tisztelve jöttem ide, de elsősorban azért, hogy harcoljak annak érdekében, hogy a Barça jobbhátvédje legyek.

Egy álma vált valóra

„Egy álom vált valóra, hogy a Barcelona mezét viselhetem. Büszkeség számomra, hogy itt lehetek, kilencéves korom óta keményen dolgozom, és köszönetet kell mondanom az Atlético Mineirónak, hogy neveltek, tanítottak és pozitívvá tették a munkámat, nagy részben nekik köszönhető, hogy itt lehetek. A Betisnél töltött időszakom alatt sokat változtam, mert a brazil futball nem ugyanaz, mint az európai. Megtiszteltetés, hogy ezt a mezt viselhetem, és mindent meg fogok tenni a csapatért.”

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!