Laporta: “Ilaix? Nem akarunk olyan játékosokat, akik a La Masíán nevelkedtek, de nem szeretnének hosszabbítani”

A Barcelona elnöke, Joan Laporta nemcsak abban bízik, hogy Messi szerződéshosszabbítása minél hamarabb hivatalos lehet, hanem hozzátette, hogy mostantól minden érkezőt be lehet nevezni a LaLigába, melytől nagyobb rugalmasságot kért annak érdekében, hogy még több igazolást hajthasson végre a klub.

Az elnök ezeket a kijelentéseket Emerson Royal hivatalos bemutatásán tette a Camp Nouban, ahol bevallotta, hogy “minden éjjel édes álmaim vannak, amikor Messire gondolok. Mindent megteszünk azért, hogy itt tartsuk őt, a tárgyalások jól haladnak, és úgy gondoljuk, hogy az elképzeléseinknek megfelelően. Folyamatban vannak a tárgyalások, és Messi maradni akar, meg kell győződnünk róla, hogy folytatja. Hálás vagyok, hogy maradni akar.”

Messin túl Laporta arról számolt be, hogy “a Fair Play-paraméter alapján beépíthető játékosok mind a mi kritériumaink szerint regisztrálhatók, de nagyobb rugalmasságot szerettünk volna a LaLigától, annak érdekében, hogy nagyobbak legyenek a fizetési maximumok, ahogyan az a másik bajnokságokokban is történik. Ezáltal több igazolást is be tudnánk építeni a csapatba. Amíg nincs nagyobb terünk a Fair Playben, addig senkit sem tudunk beépíteni.”

Griezmann ügyéről kérdezve, akinek távozása kulcsfontosságú lenne a bértömeg csökkentéséhez – ugyanakkor jelenleg több esély van arra, hogy maradjon -, azt mondta, hogy “Griezmann mindannyiunkat boldoggá tesz. Úgy küzd, mint mindenki más, ő is egy profi. Volt érdeklődés iránta a nyári átigazolási időszakban, és mi ugyanúgy állunk hozzá, mint eddig, és ha nem akar távozni, tiszteletben tartjuk ezt a döntését és a szerződését is, amely a klubhoz köti.”

Ami pedig a kapitányokkal a fizetésük csökkentéséről folytatott tárgyalásokat illeti, hozzátette, hogy minden jól halad: “Sok játékossal tárgyalási szakaszban vagyunk, hogy megállapodjunk, és láttuk, hogy a klubot a személyes érdekeik fölé helyezik, ezt szeretném megköszönni nekik. Ami a csapatot illeti, visszanyertük az intenzitást és egy szórakoztató játékrendszert. Az új játékosok helyet követelnek a csapatban.”

Laporta elnök végül egyértelmű és határozott üzenetet küldött Ilaix Moriba számára: “Az ő ügye nem ismétlődhet meg. Meg fogjátok érteni, hogy ez egy olyan helyzet, amit nem fogadhatunk el annak érdekében, hogy egy üzenetet közvetítsünk a saját utánpótlás játékosaink felé, az utánpótlás politikánk tekintetében. Ha nem akarja megújítani a szerződését, tudja, hogy van más lehetősége is.”

“Nem akarunk olyan játékosokat, akiket mi neveltünk, és egy évvel a kontraktusuk lejárta előtt nem szeretnének hosszabbítani. Kapott lehetőségeket, de mindenek felett a klub áll, és ilyen fajta szerződéses játszmát nem csinálhatnak végig velünk. Szeretném, ha újra átgondolná. Rosszul esik, hogy nem ismeri el, hogy mit tettünk érte klubként. Nem fogjuk elfogadni, hogy ingyen távozzon. Aki el szeretne menni, szabadon megteheti, de csak bizonyos kondíciók mellett. Sajnálatosan ez a helyzet.”

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!