Jordi Alba: „Az elnök majd elmondja, mi az igazság”

Megvédte magát a Barcelona balhátvédje, akit kifütyültek a szurkolók

Jordi Alba ezen a nyáron inkább hideget kapott, mint meleget: füttyszó fogadta a Juventus elleni Gamper-kupameccs előtt, illetve vasárnap este is hasonló módon jelezte a közönség, hogy nem látják szívesen. Alba viszont a Real Sociedad elleni meccset követő interjú során kiállt magáért, és elmondta, hogy ő soha nem ellenezte a fizetéscsökkentést, és hogy mindig a klub rendelkezésére állt.

Szurkolók

,,Nagyon örülök, hogy az emberek itt vannak velünk. Örülünk annak a támogatásnak, amit egy nehéz év után tőlük kapunk. Sokan szeretnének még jönni, de már ezt a nézőszámot is megérezzük. Jó meccs volt jó hozzáállással, jól kezdtük az évet.”

A fizetéscsökkentésről

,,Azt gondolom, hogy a rólam szóló negatív hírek már régen megjelentek, még az Európa-bajnokság előtt, de két-három hete senki nem kért tőlem semmit a klubon belül. Mindig is a csapat segítségére szerettem volna lenni, és hiszem, hogy senkinek se kell kételkednie bennem. Senkinek se kell kételkednie afelől, hogy mit akarok itt a Barçában. Itt vagyok 10 éve, plusz 8 éve a korosztályos csapatokban. Ez az otthonom, ez életem klubja, és mindig segíteni fogom, az emberek meg azt gondolnak, amit akarnak. Ezt a részét nem tudom kontrollálni. De köszönöm a kérdés, nyitott vagyok arra, hogy csökkentsék a fizetésemet. Jó lenne ha az elnököt kérdeznétek a témáról. Az én hozzáállásom mindig ugyanolyan volt. Most az időzítés miatt Piqué volt az első, de nem kell kétség legyen velem kapcsolatban sem.”

Mit kér tőle a klub?

,,Fáj, hogy hazugságokat mondanak. Azt gondolom, hogy megmutattam, mit érzek a Barcelona iránt. Úgy gondolom, hogy sokat adott nekem a klub, és ezért hálásnak kell lennem egész életemben. Nem tudom irányítani, amit rólam mondanak. Azért mondom el az én verziómat, mert muszáj. Nem szeretem ezt, és nem kellemes nekem, sem a barátaimnak, sem a családomnak. Mindig mindent megteszek a pályán, még akkor is, ha nem megy jól.

Jó lett volna, ha erről a témáról már korábban is szó esik. Mindig hajlandó voltam segíteni a klubnak abban, amit kértek tőlem, nemcsak most, hanem az előző években is. Meg kell kérdezni az elnököt, ami ebben az esetben azért fontos, mert semmilyen kétségnek nincs helye, az emberek pedig csak olvasnak és hallgatnak. Én mindig elmondtam mindent szemtől szembe. Az emberek kedvelhetnek engem többé-kevésbe is emiatt, de én mindig elmondom az igazságot. Mindig az volt az akaratom, hogy segítsem a klubot, és ennek most is így kell lennie. Szeretem ezt a klubot, innen származom. Ez az, amit tennem kell.”

Bosszantják a hírek

,,Az ügyvédeim tárgyalásokat folytattak a klubbal. Geri (Piqué – a szerk.) korábban lezárta a dolgokat a kevés rendelkezésre álló idő miatt, de mindig az volt minden kapitány kívánsága, aminek lennie kellett. A hazugságok viszont bosszantanak, fárasztanak. A körülményektől függ, hogy mennyire bírom. Jobban szenvedek attól, hogy a családomnak ezeket a dolgokat kell hallania. Nincs más választásom, mint kiállni az ügy miatt. Már azóta hallgatom a hazugságokat, mielőtt az Eb elkezdődött volna.”

Kérdezzék Laportát

,,Én csak az igazságot mondom. Sok minden hangzott el a nevemben, de senki nem hívott fel az Európa-bajnokság előtt. Ezek a dolgok nem igazak. Amikor a klub tárgyal velem, nagyon rugalmas vagyok. Innen származom, az egész életemet itt fogom leélni Barcelonában. Az, hogy azt állítják, kétséges az elkötelezettségem, nagyon bosszant. Mivel az elnök még erről nem beszélt konkrétan, feltételezem, hogy megszólal, és el fogja mondani az igazat.”

Nem hibáztatja a klubot

,,Nem azt mondom, hogy a klub kiszivárogtat valamit, csak kérdezzék meg az elnököt. Óriási az elkötelezettségem. Segíteni fogom a Barçát ebben a szezonban, amennyire lehetséges, úgy, ahogy az előzőekben is tettem. Az elkötelezettségem végtelen. Zavar, hogy azt mondják, hogy kétséges. Mielőtt nekem erről szóltak volna, már mondták másoknak, és én még akkor semmit nem tudtam.”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!