Piqué: „Négy támadó játékosunk sérült, ez azzal jár, amivel jár”

Elmondása szerint de Jong kiállítása nem volt jogos, és nem azért van itt, hogy második vagy harmadik legyen

Gerard Piqué is megszólalt, miután a Barcelona nem tudta legyőzni a Cádizt idegenben. Megvédte Frenkie de Jongot, miután a holland kiállította del Cerro játékvezető, és ugyanúgy vélekedett a Liga-esélyekről, mint Sergi Roberto: nem elég a dobogón végezni.

A döntetlenről és de Jong leküldéséről

,,Nem írtuk volna alá előre a döntetlent. Az első félidőben nem alakítottunk ki lehetőségeket és ők sem. Aztán Frenkie-t kiállították, és tíz emberrel sem adtuk fel, versenyzett a csapat. Szükségünk lett volna a győzelemre, de büszke vagyok, mert mindent beleadtunk. Meglátjuk, hogy vasárnap tudunk-e győzelmet szerezni a szurkolóinknak. Frenkie elhúzta a lábát, labdára ment. Ez nem ért egy második sárgát.”

Versenynaptár

,,Nem értem, hogy kerülhettünk egy ilyen naptárba, mint amilyenben minket tettek. Hétfőn játszunk, miért nem szombaton, vagy vasárnap? Nem tudom, hogy ki állítja össze ezeket a mérkőzéseket, tekintve, hogy miért játszunk. A játékvezető és a kiállítás…megtörténhet, de ez… Ez nem kritika, hanem egy reagálás, hogy segítsék a játékosokat. Kevesebb, mint 72 óra múlva meccsünk van, utána Bajnokok Ligája, majd végül megyünk a Wandába az Atléticohoz…. Emberek vagyunk. Kicsivel korábbra tenni egy mérkőzést semmibe nem kerül.”

Képes most a Barcelona győzelmeket szerezni?

,,Négy támadó játékosunk sérült, és ez néha azt adja nekünk, azzal jár, amivel jár. De azt is mondtam, hogy harcolni fogunk a címekért, és meg vagyok győződve arról, hogy versenyben leszünk. A csapatban van spiritusz és akarat, és a szurkolók is velünk vannak. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, nem azért, hogy második, vagy harmadik legyek. Harcolni fogunk a végsőkig, de vasárnap szükségünk lesz a szurkolókra.”

Sportszakmai válság

,,Olyan időszakon megyünk keresztül, amelyhez nem vagyunk hozzászokva. Voltak edző- és elnökváltások, de nyugodtak kell legyünk. Lehet panaszkodni, és lehet együtt, a jó irányba evezni, és mi azért vagyunk itt, hogy jó irányba evezzünk. Mi a győzelemre koncentrálunk, a visszhang nem tőlünk függ.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!