Xavi: „Hiányzott a gól, de optimista vagyok”

A katalán edző nyilatkozott a Benfica elleni döntetlent követően

Xavi Hernández egyedül a gólt hiányolta a kedd esti Benfica elleni BL-csoportmérkőzésen, amelyen a biztos továbbjutáshoz nyernie kellett volna a Barcelonának, de a hatékonyság hiányában nem sikerült szabályos találatot szerezni, így 0-0-ra végződött a meccs. Ettől eltekintve a katalán menedzser elégedett volt a mutatott játékkal.

A mérkőzésről

,,Nagyszerű meccs volt, egyedül az eredménynek nem örülök. Ezen a mérkőzésen a győzelemért játszottunk. Ha gólt lövünk, még jobb lett volna a meccs, ami így is jó volt. Nem vagyok dühös, csak kár érte. Elszalasztottunk egy lehetőséget. Egy pontot szereztünk, ami kevésnek tűnik. De pozitívak kell legyünk, még egy mérkőzés hátra van, és nyernünk kell Münchenben. Még van egy utolsó esélyünk. Ha így játszunk, nyerhetünk. Összességében örülök a csapat teljesítményének, amely közel áll ahhoz, amilyennek szeretnénk látni. 

Az utolsó fordulóban a Bayern következik

,,Münchenig még van két hetünk, és jó úton haladunk. Nagyszerű meccs volt a mai mind intenzitásban, mind védekezésben, mind párharcokban, és sok helyzetet alakítottunk ki, mivel a Benfica alárendelte magát a mi játékunknak. Azért kár csak, hogy hiányzott a gól. Kiadtunk magunkból mindent. A játékosok mindent beleadtak, és kimerültek. Ugyanakkor több kockázatot kell vállalnunk, még merészebbnek kell lennünk, és ki kell használnunk a lehetőségeket. Hiányzott a gól, de optimista vagyok, ahogy én látom a csapatot. Úgy érzem bárkit meg tudunk verni. Néha azonban a dolgok nem úgy sikerülnek, és most is csak a gól hiányzott, és ezért kár. Minden kiváló volt, csak a gól hiányzott. Győzni megyünk Münchenbe, nincs más út. Határozottsággal, és erős személyiséggel utazunk oda. A saját kezünkben a sorsunk, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Ez a célunk.”

Hiányzott a gól

,,Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk. Kezdenek rájönni a lényegre. Hiányoztak a gólok, két meccsen csak egyet szereztünk, és azt is tizenegyesből. Hatékonyabbnak kell lennünk. Ha nem szerzünk gólt, az számunkra nyomást, az ellenfélnek pedig biztonságot eredményez. Azt gondolom, hogy idő kérdése, hogy hatékonyabbak legyünk. Hiányoztak dolgok, de a srácok remekül játszottak.

Igazolások

,,Vissza kell szereznünk a játékosok önbizalmát, akik képesek gólokat szerezni. De nemcsak a támadókét, hanem azokét is, akik második sorban állnak. Majd beszélni fogunk a téli átigazolási piacról is.”

Motiváció

,,A játékosaim élvezték a defenzív játékot, és tökéletes lett volna, ha Araújo betalál. De ha dolgozol, magasan védekezel, felépíted, birtoklod, akkor élvezed is. A kezünkben volt, de elúszott.”

Dembélé

,,Megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját. Szabadon játszott, félelmet keltett az ellenfélben. Helyzeteket, különbséget alakított ki, azért kár csak, hogy a gól nem az ő beadásából vagy lövéséből született. Beszéltem vele, nagyon boldog itt. Ma kockáztatott, mert nem volt százszázalékos állapotban. Másnak kellett volna bejönnie. Fennállt a visszaesés veszélye, és ez meglepő. Beszélnünk kell vele, hogy jól érezze magát és boldog legyen. Meglátjuk, hogy tudunk-e vele hosszabbítani. Számomra ő egy alapvető játékos. Ha ő pályán van, akkor ott történik valami. Különbséget okoz, és sok helyzetet alakít ki.”

Győzelem

,,Mi vagyunk a Barça, és Münchenbe is, mint mindenhova, győzni megyünk. Nagyszerű mérkőzést játszottunk a gólnélküli döntetlen ellenére is. Nagyon elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. Nyernünk kell, ez az egy út van. Saját magunktól függünk.”

Sérülések

,,A mai nap láthattuk, hogy nem volt erőnléti probléma a második félidőben. Nyomás alatt tartottuk őket a 95. percig. A Barça generált, próbálkozott, és alakított ki helyzeteket.”

Memphis

,,A tizenhatoson belül nem kell túl sokat gondolkodni. Ez nem csak Memphisre vonatkozik, hanem mindenki másra is. Ez a professzionális futball. Több dolgot is ki kell próbálni. Memphisnek kell adnod az utolsó passzt, de jó időben kell megtalálnod. Nagyon jól szakad el az emberétől.”