Alves: „Amíg Dembélé itt van, addig védeni fogjuk”

Dani Alves a Movistar+ mikrofonjai előtt elmondta, hogy nyilván nem örül annak, hogy kimaradt az Európa-liga keretből, de ez nem fogja letörni, megérti és elfogadja a döntést, cáfolva ezzel több korábbi sajtóértesüléseket, miszerint dühösen fogadta Xavi döntését. Emellett kitért többek között Dembélé esetére is, akiről elmondta, ha már maradt, akkor nyugodtan játszhat is, ha ezzel tud segíteni a csapatnak és amúgy is ez lenne szerinte az okos lépés. 

 

 

Kimaradt az Európa-liga keretből

„Mindig fókuszált vagyok, a mindennapokban is, mindenhez megpróbálok hozzájárulni, amennyire csak tudok. Azonban munkavállalók vagyunk és a klub dönt arról, hogy mi a legjobb számukra. Azért jöttem ide, hogy segítsek, hozzátegyek dolgokat, egy bizonyos fokú versenyképességet és pozitív hangulatot hozzak. Ha az segít, hogy kimaradok, akkor legyen. Vannak az életnek más szakaszai, amelyeket el kell fogadni. Nyilván bent szerettem volna lenni, de sajnos négy játékos volt három helyre és rám esett a választás. Úgy kell elfogadni a dolgokat, ahogyan jönnek, de nem szabad elvesztened a figyelmet a küldetésedről. Nem lesz rossz kedvem. Továbbra is próbálok segíteni a csapatnak.”

Xavi

„Tudja a hozzáállásomat és a véleményemet. Amikor leigazolt engem, beszéltünk arról, hogy miben tudnék segíteni. Játékos volt ő is és tudja, hogy egy játékos nem boldog, amikor kihagyják, de tisztában vagyok a szerepemmel. Megértem a döntést és a pillanatot. Azért jöttem, hogy segítsek és ha az segít, hogy kimaradok, akkor… a csapattársaim a legjobbjukat fogják nyújtani.”

A téli érkezők

„Minden játékos azért jött, hogy segítsen, tisztelet jár nekik azért, amit eddig elértek a labdarúgásban. Mindig szívesen látjuk őket és szerintem a Barçának szüksége van a versenyképesség szellemiségére. Amennyire sokat beszéltek a fiatalokról, keresztül kell menned ezen a folyamaton. Még nincsenek felkészülve, nehéz elérni, hogy 10 fiatal játékosod legyen, akik képesek a legmagasabb szinten versenyezni. Örülönk, hogy itt megvan az a minőség és az a szint, de az élet egy folyamat. Káros lehet, ha kihagynak egyes lépéseket. Ezek a játékosok azért jöttek, hogy hozzák az ilyen mértékű tapasztalatot, megéltek más dolgokat más helyeken. Ez a kombináció, a fiatal és a tapasztaltabb játékosokkal egy jobb egyensúlyt fog adni a csapatnak. A forradalmak hagyományokból jönnek. Káros lehet kihagyni egyes lépéseket, szóval meg kell találni az egyensúlyt a csapat megerősítésére.”

Dembélé

„Amíg a Barçánál van, addig meg kell védenünk. Ha elmegy a szezon végén, akkor… de még 5 hónap van hátra az idényből és ki kell használnunk azt, hogy még itt van. Szerintem vannak olyan helyzetek, amikor az egyik félnek intelligensebbnek kell lennie, ahelyett, hogy az egóját gyakorolja. Okosabbnak, mint amilyen éppen a helyzet. Maximális erőfeszítésre van szükségünk, mindenkinek a hozzájárulására. Megpróbáljuk visszajuttatni a Barçát a legjobb pozicíókba, egy egészséges és pozitív légkört létrehozni, ahol nincs rossz hangulat. A negatív dolgok nem segítenek abban, hogy fejlődj és jól végezd a dolgodat. Egyértelmű, hogy harmóniát kell létrehozni az öltözőn és a klubon belül. A végén úgyis mindannyian a Barcelona tagjai vagyunk.”

***