Ter Stegen: „Szeretnénk, hogy Frenkie maradjon, de ez a klub hatásköre”

A Barcelona első számú kapusa a New York Red Bull elleni 2-0-ra megnyert mérkőzés után értékelt

A New York Red Bull elleni 2-0-ra megnyert mérkőzést követően Ter Stegen értékelt. Beszélt a túráról, a szurkolók szeretetéről, a csapat átalakulásáról, De Jong és Lewandowski helyzetéről, valamint a csapat előtt álló szezonról.

Mi a benyomása a játékosoknak?

„Az öltöző tele van magas színvonalú játékosokkal. Mindenkinek nap mint nap meg kell küzdenie a pozíciójáért. Ez csak jobbá tesz minket.”

Az ő benyomásai

„Azt gondolom, ha olyan csapatod van, mint nekünk most, mint minden évben, akkor most is harcban leszünk mindenért. Azt hiszem, nagyon jó ez a keret, hosszú a kispad.  Ez segít, ha három naponta kell meccseket játszanod.”

Kapcsolata Lewandowskival

„Igen, egymás között mindig németül beszélünk. Viszont nagyon szeretne megtanulni spanyolul. Nagyon jól játszik. A lehető legjobban fogadtuk. Minél hamarabb beilleszkedik, annál jobb. Ez az elsődleges célunk. Ma nem volt szerencséje, de nagyon nyugodt. Elég magas szintet képvisel ahhoz, hogy hamarosan betaláljon. Különbséget jelenthet. Sokat kaphatunk még tőle.”

Az új védők

„Mindannyian a segítségünkre lesznek. Koundét még nem ismerem. Remélem, mihamarabb belejön a játékunkba. Meggyőződésünk, hogy minden új igazolásnak kiváló szezonja lesz és sokat segíthetnek.”

Az amerikai túra

„15 edzésekkel és kiváló meccsekkel teli napon vagyunk túl. Az első benyomások nagyon jók.  Kiváló tesztje lesz ennek a következő hét.”

De Jongról

„Milyen választ szeretnél? Ez a téma a klubra és a játékosra tartozik. Nyilván, mi mindig azt szeretnénk, hogy a legjobbak játsszanak itt. És ő rá ez igaz, egy kiváló futballista, szeretnénk, hogy maradjon, de én ebbe nem szólok bele, ez a klub dolga.”

Saját helyzete

„Ezért vagyunk itt, hogy egy jó előszezonunk legyen. Azt gondolom, hogy kiváló munkát végeztem az elmúlt hetekben. Nagyon fontos volt, hogy az első perctől kezdve a csapattal készülhettem. Összeszedni magam, első sorban mentálisan. Évek óta szinte megállás nélkül játékban vagyok. Nem álltam meg az elmúlt nyarak során sem, és ez jót tett nekem. Keményen és koncentrálva fogok dolgozni az én feladataimon. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahova mostanra jutottunk.”

Szurkolók, akik javarészt őket támogatják

„Ez egy kiváltság. Mindig ezt akarod érezni, ha nem otthon játszol. Minden egyes stadionban, bárhol is játszottunk, nagyon jól fogadtak minket. A hotelekben is. Ezeket nem érzed át a mindennapokban.. Mindig mellettünk állnak és ez nagyon sokat segít.”