Koundé: „Ez egy őrült meccs volt”

Jules Koundé a Franciaország-Anglia nyertes világbajnoki mérkőzést követően nyilatkozott a médiában. Szerinte a szív és az akarat győzelme volt.

A Jules Koundé és Ousmane Dembélé Barcelona-duó bejutott a 2022-es világbajnokság elődöntőjébe, miután szombaton mindketten pályán voltak, amikor Franciaországnak 2-1-re legyőzte Angliát.

A címvédő franciák Aurelien Tchouameni és Olivier Giroud góljainak köszönhetően nyertek, bár Harry Kane az utolsó pillanatokban kihagyott egy tizenegyest, ami egyértelműen segítette a franciákat.

Koundé utólag elemezte a mérkőzést, és véleményezte, hogy szerinte miért tudták megverni a Három Oroszlán játékosait: „Szerintem ez egy őrült meccs volt sok fordulattal és a végén győzelemmel, szóval így még szebb az egész. Természetesen nem csináltunk mindent jól, de annyi szívet, annyi erőt fektettünk bele, és nagyon összetartottunk, segítettük egymást, mert a csapat nagyon szeretett volna bejutni az elődöntőbe… Mindent beleadtunk… A különbség a lelkiállapotban volt. Úgy gondolom, hogy a verseny kezdete óta látszik, mennyire kiegyenlített válogatottak küzdelme ez a torna… Úgy gondolom, hogy az ilyen meccseken, amikor egy nagyon jó angol gárda ellen játszol, ahol biztosan ugyanannyi tehetség van, mint mi nálunk, szükség van valami pluszra, egy kis szerencsére, mint például a kihagyott tizenegyesre.

Franciaország most a marokkói csapattal néz szembe, akik a torna nagy meglepetése, hiszen előtte kiütötték Spanyolországot, majd Portugáliát a négy közé kerülés során.

Koundé tudja, hogy Franciaország kemény próba elé néz, hogy a döntőbe juthasson sorozatban a második világbajnoki tornán.

Döntőbe akarunk kerülni. Marokkó nagyon jó munkát végzett eddig, nagy csapatokat ejtett ki, szóval nagyon nehéz meccs lesz.” – mondta.

Várjuk a mérkőzést. Az afrikai egy olyan válogatott, akik mindent beleadnak, sok szívvel, sok tehetséggel küzdenek.

Franciaország szerdán Marokkóval küzd meg a továbbjutásért, míg a másik elődöntőben kedden Horvátország mérkőzik meg Argentínával.