Sergi Roberto: „Újra jól érzem magam”

A saját nevelésű játékos nemrég hosszabbított, most pedig a klub médiájának nyilatkozott

Sergi Roberto március 3-án hosszabbította meg a szerződését 2024 nyaráig, nemrég pedig a Barça TV-n megjelent róla egy dokumentumfilm, amelyben visszatekint hosszú pályafutására. A saját nevelésű játékos elismerte, hogy egy nagyon pozitív időszakon van túl. „Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy otthon lehetek, a családom is nagyon jól érzi magát itt, és újra jól érzem magam a pályán. Ennél jobb nem is lehetne.” – mondta.

A középpályás kitért arra is, hogy egy jelentős fizetéscsökkentésbe is belement azért, hogy továbbra is a gránátvörös-kék mezt viselhesse. „A labdarúgásban és azon kívül is mindig a lehető legjobb ember voltam, segítettem az embereknek, a barátaimnak, a családomnak. Ebben az esetben pedig életem klubjánál vagyok, és természetesen mindig segíteni fogok, amiben csak tudok. Most a gazdasági helyzet nem a legjobb, és nem esett nehezemre segíteni a klubnak. Nagyon mások a körülmények, mint korábban.” – ismerte el.

A maradásának legfőbb kulcsfigurája Xavi volt. Sergi Roberto elismerte, hogy a katalán edző gyerekkorában a példaképe volt, majd jó barátja, remek csapattársa, most pedig az edzője lett: „A pályafutásom során mindig is nagyon normális, keményen dolgozó ember voltam….. Xavi szerint jó példa vagyok azok számára, akik a La Masiáról érkeznek. Mindig igyekszem jó ember lenni, és próbálok segíteni a körülöttem lévőknek. Igyekszem dolgozni és száz százalékot adni minden nap. Ha példát tudok mutatni a feltörekvő fiataloknak, annál jobb.” – mondta az edző róla szóló szavaira utalva. Ami a sokoldalúságát illeti, büszke arra, hogy különböző posztokon segítheti a csapatot.

Xavi mellett Sergi Roberto Guardiolát és Luis Enrique szerepét emelte ki a karrierjében, sőt, kifejtette, hogy amikor Enrique átvette az első csapat irányítását, az ő ötlete volt az, hogy jobbhátvédként játsszon: „Egyik nap a konditeremben voltunk, és kötetlen beszélgetést folytattunk. Azt mondta nekem: „Gondolkodtam ezen…” Én pedig azt mondtam neki, hogy nyitott vagyok, ki akarom próbálni magam ott. „Lehet, hogy kipróbáljuk, és nem fog jól működni, de úgy gondolom, hogy a te adottságaid miatt tökéletesen tudsz alkalmazkodni ehhez a szerepkörhöz.” – mondta annak idején Luis Enrique Sergi Robertónak.

***