Mateu Alemany: „Személyes mérlegelés után úgy döntöttem itt a helyem, az elnök számít rám”

Saját maga jelentette be, hogy marad

Mateu Alemany, a Barça sportigazgatója a Real Sociedad elleni mérkőzést megelőzően saját maga erősítette meg, hogy igazak a hírek, miszerint marad a csapatnál annak ellenére hogy, május 2-án teljesen váratlanul bejelentették a távozását. Bár a klubnál még nem erősítették meg ezt a tényt, de a mallorcai ügyvezető már a Barcelona irodáiban dolgozik.

„Az igazság az, hogy az Aston Villának van egy lenyűgöző projektje és Európa egyik legjobb edzője van náluk Unai Emery személyében, de egy személyes mérlegelés után úgy döntöttem, hogy az én helyem itt van. Ez a világ legnagyobb klubja, és az elnök azt akarja, hogy itt legyek. Itt megkaptam az emberek szeretetét, és ez mindig fontos.”

Alemany már előre tekint a következő szezonra: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az elvárások szintje maximális, hogy ez egy nagyszerű szezon volt, de egy lépéssel tovább kell mennünk, és kötelességünk a maximumot nyújtani Európában, és idén ezt nem sikerült elérnünk. Keményebben kell dolgoznunk, javítanunk kell a csapaton, és ezen dolgozunk. Meggyőződésem, hogy újabb lépést teszünk előre, és minden trófea megnyeréséért versenyben leszünk.”

***