Mérkőzés utáni nyilatkozatok-João Félix: „Nem lesz egyszerű tartani ezt a szintet”

Az FC Barcelona szemet gyönyörködtető játékkal, és sok góllal kedveskedett a nagyérdeműnek, a Bajnokok Ligája első csoportmérkőzésén. A katalánok ismét öt gólt szereztek. A találkozó után Frenkie de Jong, João Félix és Deco nyilatkoztak. A holland szerint remek, hogy ilyen jól sikerült a kezdés, de nem szabad elbízniuk magukat és folytatniuk kell a munkát. Félix ismét hangsúlyozta, hogy remekül érzi magát Barcelonában és a beilleszkedését nagyban megkönnyítik csapattársai, akik mindenben támogatják. Deco is elmondta, hogy a jó eredmény ellenére két lábbal a földön kell maradniuk. A Barça sportigazgatóját Xavi szerződéshosszabbításáról és Arthur Vermeerenről is kérdezték.

De Jong

„Jól kezdtük ezt a Bajnokok Ligája szezont. Nagyon jó csapatunk van, ha továbbra is keményen dolgozunk és tesszük a dolgunkat, akkor nagy dolgokat is elérhetünk.”

„João Félix minőségi játékos és nagyon tehetséges, ezt mindenki láthatja. Reméljük a továbbiakban is így folytatja. Amennyiben a jövőben is így fog dolgozni, nagy segítségünkre lesz.”

„Cancelo egy olyan szélső, aki sokszor bemozog a középpályára, de ez csak egy a kvalitásai közül. Sokat ad a támadójátékunkhoz.”

„Ez csak az első mérkőzés volt. Remek kezdés volt, de bizonyítanunk kell a soron következő mérkőzéseken is. Korai még messzemenő következtetéseket levonni.”

João Félix

„Nagyon jó mérkőzés játszottunk, összeszedettek voltunk. Örülök a győzelemnek. Boldog vagyok, jól érzem magam és a csapattársaim támogatnak. Szeretnék segíteni a csapatnak. Alig várjuk, hogy ismét örömöt hozzunk a szurkolók és a klub életébe.”

A Barça két João -járól így vélekedett: „Egy napon érkeztünk, egyszerre debütáltunk és ugyanazon a mérkőzésen találtunk be először a klub színeiben. Kellemes véletlen.”

„Nem lesz egyszerű feladat tartani ezt a szintet. Számomra nagyon jó volt a kezdés és a csapat is remekül működik. Nem az a legnehezebb, hogy felérjünk a csúcsra, hanem az, hogy ott is maradjunk. Ezért sokat kell dolgoznunk.”

Deco

João Félixről is nyilatkozott: „Nagyon boldog. Ma remek mérkőzést játszott, de ez igaz az egész csapatra.”

„A cél az, hogy lépésről-lépésre haladjunk. Összességében elmondható, hogy gólokat szereztünk és jó meccset játszottunk… most az a feladatunk, hogy tovább dolgozzunk csapatként. Nagyon fontos a jó kezdés, de az is, hogy két lábbal a földön maradjunk.”

„Xavi kiérdemelte a szerződéshosszabbítást. Annak idején egy nagyon nehéz projekt élére választották. Bátor volt,  és segíteni akart egy új fejezetet nyitni a klub történetében.”

Kérdezték az Antwerpnél játszó Arthur Vermeerenről is: „A játékosmegfigyelőink folyamatosan dolgoznak. Több játékos is van a célkeresztünkben, de jelenleg a piac zárva van. Most a jelenlegi keretre kell koncentrálnunk.”