Lamine: „16 évesen a Barçában játszani? Nem gondolok rá sokat”

A Barcelona támadóját az UFEC és a Sport című újság által szervezett 26. Gala de l'Esport Català díjátadón díjazták.

Lamine Yamal állt a figyelem középpontjában az UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) és a Sport című újság által szervezett 26. katalán sportgálán Port Vellben, ahol a legígéretesebb férfi sportolónak járó díjat kapta.

Ahogy a pályán is teszi, Lamine Yamal az eseményre érkezésekor kijelentette, hogy nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy 16 évesen már az első csapat állandó tagja, sőt, az egyik meghatározó játékosa is.

„16 évesen a Barçában játszani? Nem gondolok rá sokat, különben állandóan ezen járna az eszem. Ez egy valóra vált álom, és mindig is erről álmodtam. Nagyon büszke vagyok, hogy megkaptam ezt a díjat, nagyon boldog vagyok. Szeretném megköszönni a Barçának és a családomnak is, hogy mindig, mindenben segítettek.” – mondta a támadó.

A gálán nem vett részt Joan Laporta, a klub elnöke, de a Barça elnökségének nagy létszámú képviselete jelen volt, a díjátadó másik főszereplője pedig Aitana Bonmatí volt, akit a legjobb női sportolónak választottak, de az elismerést személyesen nem tudta átvenni.

A Manchester City edzője, Pep Guardiola, aki szintén nem tudott részt venni a hagyományos díjátadón, szintén díjat kapott.

***