Fàbregas: „Nem tudom, hogyan dolgozik Xavi, de biztos vagyok benne, hogy azt teszi, ami a legjobb a klubnak”

"Nem vesszük észre, de két-három év múlva elkezdünk majd visszatekinteni, és azt mondjuk majd, hogy 'Xavi volt az az ember, aki beépítette ezeket a srácokat" - mondta

Cesc Fàbregas, az FC Barcelona korábbi játékosa remekül debütált edzőként, hiszen a Comóval feljutott a Serie A-ba, és a katalán játékos most az „El Larguero de la Cadena SER” vendége volt, ahol számot vetett a kispadon való debütálásáról és beszélt más aktuális futballtémákról is. Fábregast Xavi jelenlegi helyzetéről is kérdezték, ezzel kapcsolatban szerette volna kiemelni azt a munkát, amit egykori csapattársa végez a nem túl kedvező körülmények között.

„Az életem sokat változott mióta játékosból edzővé váltam, és most sokkal elfoglaltabb vagyok, mint korábban. Próbálom nézni a futballt, de nem nagyon vagyok tájékozott a napi aktuális ügyekkel. Xavival nagyon jó a kapcsolatom, mindig is pozitívan beszéltem róla az interjúkban, és úgy tűnik számomra, hogy ő egy olyan személy, aki tudja, mit mond és mit csinál. Nem tudom, hogyan dolgozik, de biztos vagyok benne, hogy azt teszi, ami a legjobb a klubnak.” – mondta Cesc Xavi helyzetéről, majd kiemelte, hogy a Barcelona edzője „az ifjúsági akadémiáról érkező játékosokat építi be”, amióta a kispadra került.

„Nem vesszük észre, de két-három év múlva elkezdünk majd visszatekinteni, és azt mondjuk majd, hogy ‘Xavi volt az az ember, aki beépítette ezeket a srácokat és aki lehetőséget adott nekik.’  Ezután szépen lassan összeállhat egy jó csapat, amely a legmagasabb szinten versenyezhet, de amikor erről beszélünk, akkor a Barcelona mellett a Real Madridról, a Bayernről, a PSG-ről, a Manchester Cityről és a Manchester Unitedről is említést kell tennünk, akiknek mindig a legmagasabb szinten kell lenniük, hogy bármi is történjen, versenyben maradjanak. Barcelonában jó munkát végeznek, és bármi is történik, Xavi egy olyan srác, aki biztosan sokat fog hozzátenni a klub fejlődéséhez.” – tette hozzá Cesc, aki megvédte Xavit.

Cesc Fàbregas és Xavi Hernández 2011 és 2014 között csapattársak voltak a Barçában, valamint a spanyol válogatottban is, amellyel egy világbajnokságot és két Európa-bajnokságot nyertek.

***