Frenkie de Jong hajlandó kockáztatni azért, hogy az Európa-bajnokságon játszhasson

Ezt ő maga jelentette ki egy nyilatkozata során

Miután ebben a szezonban háromszor is megsérült a jobb bokája a Barça színeiben (2023 szeptemberében a Celta Vigo ellen, 2024 márciusában és áprilisában a San Mamésben, illetve a Bernabéuban), Frenkie de Jong olyan nyilatkozatot tett, amely minden bizonnyal vitát vált ki Barcelonában. A holland középpályás a De Telegraaf által közölt nyilatkozatban biztosítja, kész kockáztatni, hogy pályára léphessen az Európa-bajnokságon, annak ellenére, hogy sérülések miatt hat hónapot hagyott ki a mögöttünk hagyott szezonban.

„Kész vagyok kockázatot vállalni az Európa-bajnokság miatt, de a legfontosabb számomra az, hogy ez ne váljon krónikus bokasérüléssé. Egyelőre nem ez a helyzet, és ezért nem műtötték meg a (jobb) bokámat. Igen, ebben a szezonban már három bokasérülésem volt, de nincs olyan dolog, amely rendszeressé tehetné ezt. A második alkalommal talán túl korán kezdtem el visszatérni, amikor a sérülés még a fejemben volt.”

De Jong arról is biztosított, hogy van egy munkaterv, amely meghatározza a visszatérésének időpontját, amint elkezdődik a torna: „Van egy terv a fejemben, de meg kell néznünk, hogyan bírja a bokám. Egyénileg dolgozom tovább, aztán csatlakoznom kell a csapathoz; és végül arra kell törekednem, hogy olyan helyzetbe kerüljek, hogy játéklehetőséget is kaphassak, valójában ez az Európa-bajnokság alatt is megtörténhet. Nincsenek szigorú határidők kitűzve ezzel kapcsolatban, de meg kell lennie a lehetőségnek, hogy részt vehessek a mérkőzéseken. Ellenkező esetben nincs értelme maradnom.”

Frenkie de Jong szavaiból kiderült, lehet, hogy az első meccsen még nem áll majd készen, csak a torna kezdete után valamennyivel.

***