Rivaldo: „Nico? Minden megvan benne, hogy sikeres legyen a Barçánál, amelynek fontolóra kellene vennie a leigazolását”

"A kivásárlási záradéka mindahhoz képest, amit eddig tett, úgy gondolom, hogy nagyon ésszerű értéket képvisel" - mondta

Az FC Barcelona legendája és a Betfair nagykövete, Rivaldo arra ösztönözte az FC Barcelonát, hogy tegyen erőfeszítéseket Nico Williams szerződtetésére, kiemelve az Athletic Clubban és a spanyol válogatottban az Európa-bajnokságon nyújtott pazar teljesítményét.

„A kivásárlási záradéka mindahhoz képest, amit eddig tett, úgy gondolom, hogy nagyon ésszerű értéket képvisel. Ő egy olyan játékos, aki kiemelkedett az Athletic Clubban nyújtott teljesítményével ebben a szezonban, és most hihetetlenül jól teljesít Spanyolországgal az Európa-bajnokságon. Minden megvan benne ahhoz, hogy sikeres legyen az FC Barcelonánál, a klubnak meg kellene fontolnia a leigazolását.” – mondta Rivaldo.

Rivaldo a Nico Williams és Lamine Yamal között mutatott cinkosságot is kommentálta Nico Grúzia elleni gólöröme után, amelyben mindkét játékos táncolt: „A gólszerzés olyan nagyszerű és fontos minden játékos számára, hogy szerintem mindenkinek úgy kell ünnepelnie, ahogyan akarja. A tánc nem provokáció, hanem az öröm kimutatása a játékosok részéről. Vinit és Neymart kritizálták, amiért ilyen táncokat járnak” – magyarázta Rivaldo.

A korábbi brazil játékos kiemelte, hogy a táncot tartalmazó ünneplésekkel kapcsolatos kritikák általában az ellenfelektől érkeznek, és megvédte a játékosok szabadságát, akik szerinte ezzel fejezik ki érzelmeiket: „Ezek a kritikák mindig a rivális csapatoktól érkeznek, akik feldühödnek ezen, de úgy gondolom, hogy ennek folytatódnia kell, és mindenkinek úgy kell ünnepelnie, ahogy akar, mindig tiszteletben tartva a riválist. Nagyszerű volt, hogy ezt tették. Jól játszanak, gólokat lőnek és táncolnak, ahogy a brazil játékosok szoktak. Nem hiszem, hogy kritikát kellene megfogalmazni, inkább meg kellene tapsolni azokat a játékosokat, akiknek ilyen személyiségük van.” – mondta.

Ami a 2024-es Aranylabdáért folyó versenyt illeti, Rivaldo Vinicius Juniort és Jude Bellinghamet tartja a fő esélyesnek: „Egy olyan gól, mint Bellinghamé, amikor a mérkőzésnek már majdnem vége, és amikor Anglia már gyakorlatilag kiesett az Európa-bajnokságról, nagy jelentőséggel bír. Úgy gondolom, hogy az angol versenyben van ezért Vinivel együtt.” – mondta.

Rivaldo szerint azonban még túl korai lenne meghatározni a végső győztest: „Meg kell várnunk, hogyan ér véget ez a Copa América és az Európa-bajnokság, meg kell néznünk, ki jut tovább, és meg kell néznünk, mit tesznek a döntő pillanatokban. Még vannak előttünk mérkőzések. Meglátjuk, hogy mindketten bejutnak-e a döntőbe, hogy az embereknek legyen idejük meghozni a helyes döntést arról, ki nyerje ezt a díjat.” – zárta.

Rivaldo szerint tehát az FC Barcelonának komolyan fontolóra kell vennie Nico Williams megszerzését, aki kvalitást és dinamizmust hozhat a csapat játékába, bár a klub egyelőre túlterhelt, és egyelőre nem tudja megerősíteni a keretét, mivel még nem tért vissza az 1:1-es szabályhoz.

***