SPORT: Henry neve is ott a kalapban

Valverde jövője kérdőjeles | A franciának vannak támogatói a klubon belül

Ugyan az egyesületen belül továbbra is elégedettek Ernesto Valverde vezetőedző munkájával, ám ha úgy alakulna, hogy a nyáron elválnak a klub és a tréner útjai, úgy az elnökség különböző alternatívákat mérlegel. Az egyik ilyen a francia Thierry Henry kinevezése a csapat élére. 

Fontos leszögezni, hogy Valverde továbbra is élvezi az elnökség támogatását, és ha a szezon nem végződik botrányosan, akkor ez a helyzet vélhetően nem fog változni. A tréner szerződése a nyáron lejár, de a megállapodásban szerepel egy záradék, mellyel mindkét fél gyorsan megújíthatja a kontraktust. Sokkal inkább nagyobb rejtély a tréner gondolkodásmódja, aki lehetséges, hogy három év után fújna már egyet – nem ő lenne az első, aki megérzi a Barcelona élén a nyomást.

 

 

Alternatívákat viszont már elkezdett kidolgozni az egyesület, és a katalán ‘SPORT’ szerint az egyesületen belül egyre komolyabban felmerül Thierry Henry neve. A korábbi francia csatár játékosmúltját nem kell bemutatni, és noha vezetőedzőként eddig komoly tapasztalattal nem rendelkezik, több szempontból kifolyólag is tetszik a kinevezésének az ötlete.

Egyrészt egy olyan személyről beszélünk, aki elsajátította a katalánok játékfilozófiáját. „30 évesen újra megtanultam futballozni” – így az egyik interjújában Henry, aki ráadásul többször is kifejtette, hogy számára a Barcelona-féle futball jelenti a labdarúgás csúcsát. Másrészt ismeri a klubot, és tudja, milyen konfliktusokat nem érdemes felvállalni. Harmadrészt nem csak az öltöző vezéreivel kiváló a kapcsolata a játékosmúltja miatt, hanem az együttes francia kontingensével is hamar jó viszont tudna kialakítani. Negyedrészt pedig – világít rá a katalán napilap – Josep María Bartomeu elnöknek kiváló a kapcsolata a franciával, Henry a belga válogatott másodedzőjeként ellátogatott már a Camp Nou díszpáholyába, ahol a klub vezetőivel is alkalma volt bővebb eszmecserére.

Henry nemrég írt alá az Impact Montreal csapatához 2+1 évre, ám a kanadai gárda vélhetően nem gördítene komolyabb akadályt a gall távozása elé, amennyiben a Barça hívná őt. További rizikófaktor lehet még a már említett tapasztatlanság, ráadásul a Monaco edzőjeként 19 meccs után menesztették a gyenge játék és eredménytelenség miatt, ám nem egy olyan tréner lett végül sikeres a Barça élén, aki előtte komolyabb szinten még nem tudott sikeres lenni.

Henryt nem fogják kinevezni még a mai napon, ez biztos, de az is készpénznek vehető, hogy a neve a fentiek miatt már felmerült a klubon belül.

Tudunk egy telefonodhoz illő tokot – egyedi, strapabíró, Barçás!