Conte a játékkal elégedett… és nem adják föl

Szerinte jól megoldották a feladatot, de egy hiba volt

Szinte tökéletes mérkőzést játszott a Chelsea kedden este a Barcelona ellen Antonio Conte szerint, de az 1-1-es eredménnyel nem elégedett. 

„Szerintem nagyon közel álltunk ahhoz, hogy tökéletes mérkőzést játsszunk. Megfizettünk az egyetlen hibánkért, de tudjuk, hogy ha az ellenfélnél olyan játékosok vannak, mint Messi, Iniesta vagy Suárez, akkor a hibáknak ára van.”

„A végeredménnyel elégedetlen vagyok, hiszen kétszer is eltaláltuk a kapufát Willian révén. Van egy kis keserűség bennünk, de ez a meccs inkább önbizalmat kell, hogy adjon nekünk, el kell hinnünk, hogy a visszavágón még nyílt a továbbjutás kérdése.”

„Ez nem lesz könnyű, legyünk őszinték. A Barça megmutatta, milyen nagyszerű csapat, mi pedig azt, hogy ha készek vagyunk keményen együtt dolgozni védekezésben, és folytatjuk azt a taktikát, amit kedden, akkor lesznek lehetőségeink, és megpróbálhatunk egy csodát véghezvinni a Camp Nouban.”

A játékosok végrehajtották az utasításokat

„Azt hiszem a játékosok nem hülyék. Az edző mindig kitalál egy taktikát, ami véleménye szerint a legjobb az aktuális ellenféllel szemben, de ezt át kell adni, kommunikálni kell, videókkal szemléltetni. Lehet az a világ legjobb terve, ha a játékosok nem tudják végrehajtani, nem hisznek benne, halott vagy.”

„A hibánkat leszámítva a Barcelona nehezen alakított ki helyzetet. Még egy-nullánál láttam két helyzetet, aminél ha jobban koncentrálunk, gólt szerezhettünk volna. Kétszer is kapufát rúgtunk, nem volt szerencsénk. Ha így játszol a Barça ellen, az 120%-os koncentrációt igényel.”

Nem voltak vendég helyzetek

„Nem emlékszem egy nagy Courtois védésre sem. Volt egy lehetőségük az első félidőben Paulinho révén, aztán a másodikban Suáreztől. A játékosaim nagyszerűek voltak, tökéletesen végrehajtották a megbeszélteket. Holnap pihenünk, aztán készülünk a következő bajnokira.”

Christensen

„Azt gondolom, nagyszerű mérkőzést játszott, hihetetlen volt. Még csak 21 éves, csodálatos, hogy ilyen higgadtsággal és hozzáállással játszott. Nagyon boldog vagyok. Christensen számomra az egyik legjobb játékos volt a mérkőzésen. Ismétlem, topjátékos és nagyon elégedett vagyok a teljesítményével.”

Csatárok

„A három csatárunk is nagyon jól játszott. Willian már a Hull ellen is kiváló volt, kétszer be is talált. Utolsó három meccsünkön nyolc gólt szereztünk, ebből hat Willian, Pedro vagy Hazard nevéhez fűződik. Láthatóan jól kiegészítik egymást.

„Williannak minden képessége adott, hogy ilyen magas szintű teljesítményt nyújtson. A Barcelona ellen fantasztikus volt, a Hull ellen fantasztikus volt. Ha egy játékos így játszik, az edzőnek nem lehet kétsége afelől, hogy a kezdőcsapatba kell nevezni.”

Mi kell a második összecsapáson?

„Tisztelned kell az ellenfelet. Ebben az esetben, mivel a Barçáról beszélünk, tudjuk, hogy ha az ő stílusukban akarunk nyerni, ki fogunk kapni. Nem 1-0-ra vagy 2-0-ra, hanem 4-0-ra, 5-0-ra vagy 6-0-ra. Okosan kell játszani.”

„Próbálunk valami fontosat felépíteni, sok fiatal játékossal, ebben az esetben pedig tapasztalatra van szükséged. Emiatt is intelligensen kell játszanunk, mi pedig nem vagyunk hülyék.”