Valverde: „Bízom a csapatban”

Vigyázni kell az Alavésszel | Dicsérte Puigot | Nem helyezi a BL-t a Liga fölé

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde tartott sajtótájékoztatót a katalán fővárosban a szombati, Alavés elleni párharc előtt. A szakvezető megosztotta a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait, beszélt Riqui Puigról, Munir és Paco helyzetéről. Ezen kívül elmondta, milyen lenne az USA-ban bajnokit játszani, illetve azt is, hogy melyik versenysorozat a legfontosabb.

Alavés

„Azt feltételezzük, hogy hasonló meccs lesz a tavalyihoz. Ők egy olyan csapat, amely rendszerint jól játszik a Camp Nouban, ugyanúgy, mint az előző évben is. Ők az utolsó csapat, aki nyerni tudott itt, és úgy gondoljuk, hogy ugyanazzal a tervvel fognak idejönni. Abelardo érkezése óta hűek maradtak a stílusukhoz.”

Munir és Alcácer

„Akiben megbízom, az lesz többé-kevésbé látható a szezon során, ez a játékosok teljesítményétől fog függeni.”

Riqui Puig

„Ő egy olyan játékos, akivel rendkívül elégedettek vagyunk amiatt, amit a pályán mutatott. A B csapathoz tartozik, és természetesen segíthet nekünk a szezon során. Az a tény, hogy jól sikerült az előszezonja, sokkal jobb nekünk, és jó perspektívát ad a jövőre nézve.”

LaLiga-meccsek az USA-ban

„Elsőre ez egy kicsit furcsának tűnik mindenkinek. Külföldön játszottuk a Szuperkupát is, de azon már túl vagyunk. Azt hiszem, ha itthon játszottuk volna a Szuperkupát, akkor is kicsit furcsának tűnne ez számunkra. A labdarúgás világa átlépi a sport határait, ez valami több. Pillanatnyilag ez egy próba, meglátjuk, hogy végleges-e vagy sem.”

Igazolások

„Mindig azt mondom, hogy elég játékosunk van a szezon előtt. Logikus, mindig azt ismétlem, hogy az átigazolási időszak végéig nem fogjuk tudni, hogy fog kinézni a csapatunk. De teljes mértékben bízom a csapatban, amivel rendelkezem.”

Prioritás a BL a bajnokság fölött?

„Természetesen nem. Mindent prioritásként kezelünk, abszolút. Mindig meg kell küzdeni a Bajnokok Ligájáért. Tavaly is ezt tettük, és mi mindig ezt fogjuk tenni. Ez egy versenysorozat, amely sok izgalommal jár. De azt is tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése érdekében meg kell nyerni a Ligát is.”