Coutinho: “Nagyon nehéz csoportba kerültünk”

Coutinho PSV elleni mérkőzés előtti nyilatkozata

Hétfő este Philippe Coutinho a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt a két csapat holnapi párharcáról, a BL-csoport esélyeiről, a bajnokságról, az új igazolásokról és a lehetséges amerikai mérkőzésekről.

A BL fontosságáról

“A Bajnokok Ligája nagyon fontos versenysorozat, és borzasztóan vártam, hogy játszhassak a BL-ben is, mert nem tudtam segíteni a csapatomat az előző kiírásban. Minden címért harcolni fogunk. A BL a legfontosabb nemzetközi versenysorozat, és nagyon jó eredményt akarunk elérni benne idén.”

Pozíciójáról és Iniestáról

“Iniesta egy zseni, éppen ezért hozzá hasonlítani engem elég nehéz. Próbálom magamat adni a pályán, de a vele való összehasonlítás a legnagyobb bók számomra. Amikor a középpályán játszom, meg kell tartanom a labdát, az egyszerű dolgokat is jól kell csinálnom, és diktálnom kell a játék tempóját. Ez más, mint eggyel feljebb játszani, igaz, bal szélső támadóként jobban érzem magam, de bárhol kéri az edző, én játszani szeretnék. Mindig úgy érzem, hogy van hova javulnom, de ha Iniestára gondolok, akkor különösen.”

A legígéretesebb nyári igazolásról

“Az összes érkező remek igazolás volt a klub számára. Egészen biztosan sokat fognak segíteni nekünk. Nehéz kiemelni közülük egyet.”

A spanyol bajnokságról

“A kritikák mindig jelen vannak, és valóban sokszor szenvedtünk az eddigi mérkőzések alatt, de végül nyertünk. A tabellán elfoglalt helyünk jó, és ez az, ami a végén majd igazán számít.”

A Barcelona BL csoportjáról

“Az esélyekről találgatni a média számára mindig öröm. Nagyon nehéz csoportba kerültünk. Nem lesz egyszerű továbbjutni, minden meccsen a legjobbunkat kell majd nyújtanunk, hogy ne érhessen meglepetés minket.”

Az utóbbi évek BL sikertelenségéről

“Nehéz megmondani, hogy a Barcelona miért csak egy BL-trófeát nyert az utóbbi négy lehetőségből Lionel Messivel a soraiban, aki a világ jelenlegi, ha nem minden idők legjobbja.”

A tavalyi Róma elleni kudarcról

“Nagyon nehéz időszak volt. Egy játékos számára nehéz, ha nem tud segíteni a csapatának. Nagyon csúnyán estünk ki.”

A liga amerikai meccseiről

“Ezzel kapcsolatban állást foglalni a kapitányok feladata, a tárgyalások pedig folyamatban vannak. Nem tudok sokat hozzátenni ehhez.”