Borja Valero: „Messi? Ha választhatok, inkább ne játsszon…”

A spanyol középpályás kiemelte: az Inter győzni akar hazai pályán a Barça ellen

Az Internazionale spanyol középpályása, Borja Valero adott sajtótájékoztatót a Barça elleni BL-csoportmeccs felvezetőjeként Luciano Spalletti vezetőedző mellett, a rutinos labdarúgó pedig Messi állapotán túl beszélt arról, hogy az Inter hosszú idő után tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba. Valero úgy véli: ha már ennyi ideig nélkülözniük kellett, akkor most valami nagyot alkotnának. 

Sokat dolgoztunk rajta, végre elkészülnek! Ha igazán egyedi Barçás cuccokat keresel, érdemes szétnézned!

„A Barça játékstílusa a labdabirtokláson alapul, így nagyon nehéz tőle elvenni a játékszert. Csaknem agyonnyomnak a saját térfeleden, de ugyanez igaz a spanyol bajnokság csapataira is. Nem a véletlen műve, hogy nagyon nehéz nyerni a Barcelona ellen. Az esélyes mindig is a Barça lesz. Mi viszont azok után, hogy hosszú éveken keresztül nem szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, valami pozitívat akarunk alkotni. Ennek ellenére ők a favoritok.”

Kedveli a Barça játékstílusát

„Ugyan most az ellenfél csapatában leszek, részben úgy tűnhet, mintha a Barcelona nevelt volna fel.”

Messi

„Ha választhatok, inkább ne játsszon… A jelenléte vagy a hiánya megváltoztatja majd a találkozót. Ennek ellenére egyáltalán nem félünk a Barcelonától, sosem félünk senkitől sem. Hiszünk magunkban, és hiszünk abban, hogy nyerhetünk. Ha nem így lenne, nem is lenne értelme pályára lépni. Nekünk is megvannak az erősségeink. Mindkét eshetőségre felkészültünk (Messi játékára vagy hiányára – a szerk.), a Barça mindenhogyan kiváló együttes, de bízunk abban, hogy le tudjuk győzni őket.”