„Riqui? Reméljük, ez volt az első lépése egy nagy karrier előtt”

Valverde a kupameccs után



A Barça 4-1-es, Cultural Leonesa elleni győzelme után Ernesto Valverde szólt a remekül teljesítő Riqui Puig-ról, a többi fiatalról, és dicsérte az ellenfelet is. 

„Összességében jók a benyomásaink, mert az ellenfelünk keményen kiállt ellenünk, igyekeztek előretoltan letámadni, ahogyan az odavágón is. Sok nehézségen kellett felülkerekednünk, és amíg nem tudtunk túljutni az első vonalukon, nem tudtunk fölénybe sem kerülni. A Cultural bennem jó benyomást keltett az odavágón és a visszavágón is.”

„Jó alkalom volt, hogy lássuk a fiatalokat, és azokat, akik egyébként kevesebbet játszanak. Arra is törekedtünk, hogy ne terheljük túl azokat, akik sokat játszanak, mint Rakitic, Sergio vagy Semedo. Volt pihenőjük… és láthattuk együtt Lenglet-t és Vermaelent.”

Riqui Puig bemutatkozása hivatalos meccsen

„Alapvetően eléggé megszokott instrukciókat kapott. Korábban a szünetre terveztem a cserét, de végül vártam egy kicsit. Nagyon könnyeden, fesztelenül mozgó játékos, mindig szeretné magánál tudni a labdát, és mind védekezésben, mind támadójátékban áldozatkész. Reméljük, hogy ez lesz az első lépése egy hosszú, sikeres pályafutás elején.”

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz ki három terméket pólóink, pulóvereink vagy táskáink közül bármilyen összetételben, és a három közül csak kettőért kell fizetned!

A többi fiatalt is dicsérte

„A mai nem volt egy könnyű meccs számukra, mert a hangulat kivételes volt, mert nekem személy szerint vannak félelmeim az ilyen meccsektől, hiszen ezeken csak veszíteni lehet. És a fiatalok jól reagáltak erre a szituációra.”