„Most az a cél, hogy jussunk tovább a Kupában”

Valverde a Girona - Barça után

Fontos győzelemnek tartja a Girona elleni sikert Ernesto Valverde, mostantól kezdve pedig a Király Kupa lesz a fontos szerdáig. Tovább akarnak jutni a Sevilla ellen, hogy milyen csapattal, majd elválik.

Artur beállítása

„Egyre több nehézségünk volt és egyre inkább előretoltan letámadott a Girona, sokszor nem tudtuk megjátszani a labdát. Ezek a labdavesztések tiszta helyzeteket hoztak. Arthurnak adott az a képessége, hogy jobban meg tudja tartani a labdákat. Ezen felül ők tíz emberrel voltak, és alapvető kérdés volt, hogy tudjuk-e a kezünkben tartani a játékot és megtalálni a szabadon hagyott játékost.”

Volt veszély a meccsben

„Az nyilvánvaló, hogy azonnal a kiállítás után voltak pillanatok, amikor még jobban szorongattak. Ez az időn is múlott. Nekünk az volt a fontos, hogy domináljuk a játékot már onnantól, hogy fel akarjuk építeni a támadásokat. Kicsit nyugtalanságot okoz egy ilyen helyzet, mert tudod, hogy le kellene tudnod zárni a meccset. Ők Stuanival és Portuval nagyon veszélyesek. De végül lettek helyzeteink és meg tudtuk oldani a meccset.”

Jön a Kupa

„A mai meccs rendkívül fontos volt, mert ez egy derbi, és mert tudjuk, hogy hogyan játszik a Girona, nagyon intenzív, jó csapat. Minden győzelem a tavaszi körben egy különösen fontos lépés előre. Most meglátjuk, hogy holnap mennyire tudunk feltöltődni, és már szerdára gondolunk. Az a célunk, hogy jussunk tovább.”

Coutinho

„Én azt szeretem benne, hogy mindig bátor, mindig vállalkozik, és neki akar menni az ellenfélnek. Lehet jobban vagy kevésbé pontos. Végeredményben a támadók készen kell álljanak az egy az egyekre. Voltak lehetőségei, hogy nem váltott gólra? Majd fogja.

Rotálni fog a Kupában?

„Az a célunk, hogy továbbjussunk. Legutóbb változtattunk néhányat a maihoz képest, és azt hiszem, hogy a Girona is így tett. Mindannyian ezt tesszük. Szeretném nem megismételni a legutóbbi eredményt. Ezen a héten is három meccsünk lesz, mindössze 6 nap alatt, közte egy nagyon fontos a Valencia ellen is. De igen, az igaz, hogy most a Kupa a fontos.”