Ter Stegen: „Tanulnunk kell a hibáinkból”

Az FC Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen tartott sajtótájékoztatót a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A német hálóőr elmondta, hogy nehéz találkozóra számít, de tanulniuk kell a hibáikból, és javulniuk kell védekezésben. 

„A Bajnokok Ligájában mindig nagy a nyomás, és nagyon magas a színvonal. Tanulnunk kell azokból a szituációkból, amelyekből az előző években kudarcot vallottunk, és nem szabad elfelejtenünk. Ez egy nagyon nehéz meccs lesz, és száz százalékig koncentrálnunk kell az elejétől kezdve. Ez egy nagyon nehéz terep, ahol megszenvedsz a Borussia ellen. Aki ezt nem ismeri, libabőrös lesz. Nyerni akarunk és jól kezdeni, hogy magabiztosan menjünk a következő meccsekre.”

Védekezés

„Igyekszünk elkerülni a kapott gólokat, de nem sikerült mostanában. Nem ezt várjuk a mérkőzéseinken. El kell fogadnunk a helyzetet, és javítanunk kell bizonyos területeken. Ezek olyan hibák, amelyeket könnyen ki lehet javítani. A jó dolog az, hogy nagyon jól kommunikálunk.”

Neuer mögött csak második számú kapus a válogatottban

„Mindenki, aki nem tud játszani, de szeretne, az nem boldog. Ez az érzésem, és vannak elvárásaim. Az elmúlt években láthattunk, hogy hogyan viselkedtem, és amit Neuer és más emberek mondtak, nem igazságos. Be akarom fejezni ezt a vitát.”

Paco Alcácer

„Paco Alcácer úgy döntött, hogy a Borussia Dortmundba jön, és jól tette. Jelenleg nagyszerű formában van. Holnap gól nélkül maradhatna, de remélem, hogy a jövőben is jól fog játszani.”

Célok

„Tudjuk, hogy itt a Barçában a csúcsra kell érnünk. És a Bajnokok Ligája a csúcs. Megvan a csapatunk, hogy elérjük azt, amit szeretnénk a szezon végén.”