Valverde: „Itt leszek-e jövőre? Lépésről lépésre fogunk haladni.”

Ernesto Valverde vezetőedző főként a sorozatterhelésnek tulajdonította be azt, hogy az Alavés a második félidő elején vissza tudott jönni a végül 4-1 arányban megnyert mérkőzésbe szombat délután. 

 

 

„Az első játékrész remek volt a mi szempontunkból, ám a másodikat már nem kezdtük kellő intenzitással, ezért érkezett is a vendégek gólja. A harmadik találatunk megszerzésével azonban ismét abba a mederbe tereltük az összecsapást, ami nekünk kedvezett. Hogy az intenzitás miért esett vissza? Nem azért, mert a játékosaim elhitték volna, hogy már megnyerték a meccset. Látni kell, hogy egy nagyon kemény találkozót játszottunk le a hét közepén, és amikor ezek után két góllal vezetsz, akkor az lehet az érzésed, hogy ez egy komoly előny.”

Aleñá és Vidal

„Nagyon pozitívan értékelem mindkettő teljesítményét. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon mély a középpályánk. Nagyon jól játszottak, természetesen számolok velük az új esztendőben is.”

Egy év múlva is a Barça edzője lesz még?

Lépésről lépésre fogunk haladni. Az én fő célom az, hogy minden egyes meccset megnyerjünk. Ha ez sikerülne, mindannyian sokkal elégedettebbek leszünk.

Arturo Vidal esetleges távozása

„Már régóta beszélnek erről a témáról, de végül még mindig itt van, és a gránátvörös-kék mezben játszik. Egy kicsit hasonlít arra a bizonyos, Miamiban lejátszandó találkozóra, amire végül nem került sor. Nincs véleményem a témáról.”

Griezmann

„Minden egyes pályán töltött játékperccel jobban játszik, és könnyebben megtalálja az összjátékot a társaival. Egyre inkább tudja, mikor kell elszakadnia a védőjétől, a labda ugyanis érkezni fog, ez a társak képességei miatt egészen biztos.”