Valverde: „Csak egy bajnoki címvédő és egy kupagyőztes van”

Ernesto Valverde vezetőedző ugyan érti, miért vitték a Spanyol Szuperkupát Szaúd-Arábiába, ám sportszakmailag nem tudja értelmezni az új formátumot. A tréner ennek ellenére kijelentette: ezt a sorozatot is meg akarják nyerni. 

„Ez egy teljesen más kiírás, mint amihez eddig hozzászoktunk. Aki csütörtökön nyer, az bejut a döntőbe. Mi úgy vesszük ezt a meccset, mint bármelyik bajnoki mérkőzést, amelyiket meg akarunk nyerni. Tisztában vagyunk azzal, milyenek az Atlético elleni összecsapások.”

 

 

Futball = iparág

Tudom, hogy sokat vitatkoznak ezen a változtatáson, de a futball mára egy iparág lett, mely új bevételi forrásokat keres. Ezért vagyunk most itt. Továbbá ezért mentünk tavaly Marokkóba is. Nem ugyanaz, mintha otthon játszanánk, de ez van. Ha én dönthetnék, az előző formátumot választanám, de a döntés a szövetség kezében van.”

A játékosok állapota

Azért hoztunk el egy bővebb keretet, mert nem tudjuk, hány mérkőzés is vár itt ránk, ez a csütörtöki eredményünk függvénye. Egyébként sincsenek könnyű összecsapások, ilyen ellenfelek ellen pedig pláne nem. Minden megtörténhet.”

Vidal

Ugyanannyit beszélek vele, mint a többiekkel is. A keretünk tagja, és nem agyalok azon, hogy távozik-e. Én számítok rá. Hogy holnap játszik-e? Meglátjuk.”

Tudunk egy telefonodhoz illő tokot – egyedi, strapabíró, Barçás!