Bartomeu: „A csapatnak új impulzusra volt szüksége”

Kedden délután bemutatták a Camp Nouban Quique Setiént, mint a Barcelona új edzőjét, és a sajtótájékoztató során kapott kérdéseket Josep Maria Bartomeu elnök is. Az elnök szerint nem igaz, hogy ne jelezték volna időben Valverdének, hogy változtatásra lenne szükség, de végül egy belső megbeszélés eredménye volt, hogy az edzőváltás felé fordultak.

„Már jó ideje tudtuk, hogy a csapat dinamikája lehetett volna jobb, dacára a Ligában és a BL-ben elért eredményeknek, amelyek jók voltak. De mindannyian tudjátok, hogy a csapat dinamikája nem volt jó, ezt mindenki látta és mondta. Beszéltünk már Valverdével is többször nyár óta, mert nagyon közeli, jó kapcsolatban voltunk. Az utolsó napokban is beszéltünk vele, és mondtuk neki, hogy lenne min javítani.”

Diszkréció

„Szerettem volna, hogy másként alakuljanak a dolgok. Nagyon régóta beszéltünk más edzőkkel is és a neveik soha nem kerültek a nyilvánosságra. Végül kikerült egy a kalapból, aminek nem kellett volna kikerülnie, mert a megbeszéléseknek a háttérben kell történniük. De nem így alakult.”

A posztján tartotta Valverdét

„Tavaly nagyon sokan követelték, hogy ne folytassa, és én mindig bíztam benne. Szeretem, mint embert, és mint a klubot képviselő embert is. Ismétlem, hogy az elmúlt hetek dinamikája nem volt jó. Erről beszéltünk vele, nem volt új a számára. És ezt követően a belső elemzéseink során azt gondoltuk, hogy jobb lenne, ha új impulzust adnánk a játékosoknak egy edzőcserével.”

Valverde levele

„A búcsúlevele is megmutatja, hogy milyen kiváló ember ő, és milyen értékei vannak. Barátok vagyunk. Űrt hagy maga után, nagyon sok tisztelettel kell lennünk iránta.”