„Nem vagyok mindennel elégedett”

A Barça sikere meggyőző volt, különösen eredmény szinten a Leganés ellen, Quique Setién azonban örömujjongásban nem tört ki a találkozó után. Többször is beszélt arról, hogy messze nem játszottak tökéletesen, és azt is megindokolta, miért változtatott újra a játékrendszeren.

Miért tért vissza az eredeti 4-3-3-as játékrendszerhez?

“Jobban le akartuk kötni az ellenfél játékosait, mert ők is jól bekapcsolják a támadásokba a szélső védőiket, és így jobban tudtunk védekezni. Ez nagyon jól is jött az első 20-25 percben. Az igaz, hogy így is okozhattak volna gondot, de nagyon sok dolgot jól is csináltunk. Nem vagyok mindennel elégedett: tudtunk gólt lőni, de elveszítettük a kontrollt a meccs felett, és életet adtunk nekik. Ekkor kellett volna a leginkább kézben tartsuk a meccset.”

Nehéz elfogadnia, hogy nem igazolnak középcsatárt?

“Nyugodt leszek. Benne van a pakliban persze, hogy sérülések lesznek, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Hozzá vagyok szokva, hogy azzal dolgozom, ami a rendelkezésemre áll. Most ez nem sikerült, a piac nem adott jó lehetőséget, viszont hamarosan visszatér Dembélé, és ő be fog szállni a körforgásba.”

Vissza fog térni a három védős játékrendszerhez?

“Igen, lehetséges, hogy még látjuk. Ki kell elemezni a meccseket. A játékrendszer nagyon sokszor változik, meccsek alatt is”

Mivel nem volt elégedett?

“A második félidőben néhány dolgot jól csináltunk, és kézben tartottuk a játékot, de nagyon sok dolgon javítani kell, és jobb, ha győztes meccs után kell javítani. Nem elégedek meg csak azzal, hogy nyertünk. Sokszor kapkodtunk, túl gyorsan elveszítettük a labdát, és amikor labdavesztés van, probléma is van.”

Mit szeretne a sorsoláson?

“Nincs semmilyen preferenciám. Azt szívesen elfogadom, hogy otthon játsszunk, de bárki jön, ugyanazzal a komolysággal és energiával fogunk nekimenni.”

Egy Clásico túl korán jönne?

“Ha ez jön, akkor ennek is bátran neki fogunk futni, és biztosan nem vallanánk szégyent.”