Quique Setién: „Nem valószínű, hogy az összes meccsünket meg tudjuk nyerni”

Kedd este a Barcelona a Leganés csapata ellen nyert 2-0-ra a Camp Nouban. Pénteken viszont már egy újabb mérkőzés vár a katalánokra, méghozzá a Sevilla otthonában. A Mallorca vendégeként és a Leganést fogadva belefért, hogy a játékosok csak annyit adjanak ki magukból, amennyi elég a három pont megszerzéséhez, az andalúzók elleni találkozó viszont komolyabb feladat lesz majd. 

Quique Setién megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között beszélt a Sevilláról, Frenkie de Jong és Sergi Roberto sérüléséről, és arról is, hogy képes lehet a csapata az összes hátralévő mérkőzést megnyerni.

A Sevilláról

„A Sevilla egy masszív csapat, fizikálisan az egyik legerősebb a bajnokságban. Elég kiegyensúlyozottak és sikeresek, jól támadnak és alakítanak ki veszélyes lehetőségeket. Pontrúgásokban is erősek és a védekezést is megoldják, ha arról van szó.”

Riqui Puig teljesítménye kapcsán

„Már gratuláltam neki a Leganés elleni játékáért. Őszintén szólva nagyon jól játszott, és sok jó dolgot csinált. Kár, hogy nem szerzett gólt. Nagyon jól edz és nagyon jó a hozzáállása. Amikor játszik, akkor jól teszi mindezt. Figyelembe veszem, hogyha jól játszik és ha megérdemli, akkor több játéklehetőséget is kaphat majd.”

Frenkie de Jong sérülése

„A valóság az, hogy három nap alatt két mérkőzésről van szó, és az edzések nem a szokásos ciklusokból állnak. Ha a mérkőzések között egy hét szünet lenne, lehet másképp alakultak volna a dolgok. Nagyon erős labdarúgó, aki sokat ad nekünk, azonban vannak más játékosaink is, akik tudják pótolni. Remélem, hogy a lehető leghamarabb felépül.”

A Napoli elleni Bajnokok Ligája találkozóról

„Még sok idő van a mérkőzésig. De persze igaz, hogy jó találkozót játszottak az Olasz Kupa döntőjében.  Tudtuk eddig is, hogy nem lesz könnyű feladatunk.”

A Sevilla elleni esetleges győzelem hatása

„Ez egy újabb mérkőzés, amely nagyon fontos lesz, a harmadik helyezettel játszunk. Nehéz meccs lesz, biztosan meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Az önbizalmunknak nagyon jót tenne a siker, de semmiképp nem lenne döntő meccs a végső győzelem szempontjából.”

Dembélé kapcsán

„Egyre jobb állapotban van és a várakozásoknak megfelelően halad a gyógyulása. Majd meglátjuk, hogy mikor kezdhet el edzeni a csapattal, de addig még biztosan sok idő van.”

Griezmann: a szélen vagy középen?

„Ő egy olyan játékos, aki annak ellenére hogy a szélen játszik, mindig kész belépni középre és üres területeket keresni. Soha nem javasoljuk neki, hogy végig a pálya szélén legyen, és nem is az a játékos, akinek a pálya szélén kellene cselezgetnie..”

A Griezmann, Ansu Fati, Braithwaite hármasról:

„Három különböző játékos, eltérő tulajdonságokkal. Három nagyszerű játékos, szerencse, hogy mind itt vannak, és annak megfelelően választunk közülük, hogy mit kíván az adott meccs.”

Koncentráció a védekezésben

„A koncentrációt mindig fenn kell tartani, mert a meccset z 1. perctől a 90. percig el lehet veszíteni. Az viszont nagyon nehéz, hogy az ellenfeled az elejétől a végéig ne alakítson ki helyzetet ellened.”

Képes lehet-e a csapat az összes hátralévő mérkőzést megnyerni?

„Természetesen azt látom, hogy a csapat képes mind a kilenc meccset megnyerni. Nem valószínű, hogy tényleg íg így lesz, de a csapat képes rá. Nehéz minden összecsapást megnyerni és mindent jól csinálni, de lehetséges. Most a tény az, hogy az eddigi  két mérkőzésen 6 lőtt gólunk van, és 0 kapott, az előjelek jók, de nem valószínű, hogy az összes pontot meg tudjuk szerezni.”

Luis Suárez állapotáról

„A valóság az, hogy annak ellenére, hogy játszik, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a mérkőzések közötti napok száma kevés és időre van szüksége. Igaz, hogy minden nap javul, de beszélnünk kell vele, és eldöntjük hogy kezdő vagy csere lesz-e a találkozókon. Mert 90 percet még nem hiszem, hogy bír.”

Sergi Roberto és Frenkie de Jong sérüléséről:

„A Sergi Roberto dolog nagyon rosszul ért, mert nem számítottunk arra, hogy elveszítjük. Látni fogjuk, hogyan gyógyul a sérüléséből és mikor lesz képes visszatérni a csapatba. Frenkie-nek már volt egy olyan problémája, amelyből nem tudott teljesen meggyógyulni, ezért inkább azt preferáljuk, hogy pihenjen. Inkább hagyjon ki csak egy meccset, mint négyet.”

Arthur jövőjét illetően:

„Nem aggódom a témával kapcsolatban. Csak az érdekel, hogy legyen harcra kész és ide koncentráljon. Szükségünk van rá 100% -ban, és arra a feladatra kell figyelni, ami előttünk áll.”

Hamarosan már strandidő lesz – ha Barçás törcsiben mennél, nálunk be tudsz szerezni egyet!