Setién: „Mindkét csapatnak meglesz az esélye a továbbjutásra”

Setién kiélezett mérkőzésre számít, és véleménye szerint nincs favorit a találkozón

Megtartotta sajtótájékoztatóját Quique Setién, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt. A spanyol szakember tiszteli a bajor csapatot, kiegyenlített párharcot vár, ugyanakkor bízik sajátjaiban.

Bayern München

„Természetesen tartunk az ellenfelünktől, ugyanis rendkívül erős csapat, jól védekeznek és jól be tudják szorítani az ellenfelüket. Meglátjuk, sikerül-e kiszabadulnunk ebből a nyomásból. Véleményem szerint az apróságok fognak dönteni a mérkőzésen, nincs kifejezett esélyes. Az a csapat fog továbbjutni, amelyik jobban kihasználja az adódó lehetőségeket.”

Veretlen Bayern

„Ismerjük az ellenfelünket és az erősségeiket is, és arra fogunk törekedni, hogy megakadályozzuk, hogy kihasználják azokat. A Bayern egy kivételes csapat, de mi is azok vagyunk. Véleményem szerint egy kiélezett, kiegyenlített meccs lesz, ahol mindkét csapatnak meglesz az esélye a továbbjutásra.”

Dembélé ismét a fedélzeten

„Ez az a mérkőzés, amire vártunk és, amiért nagyon sokat dolgoztunk. Úgy érzem jól felkészültünk a találkozóra. Nagy öröm, hogy újra számíthatunk Dembélére, ha úgy alakul a mérkőzés, pályára is léphet. Közel egy éve nem lehetett a keretben, de most újra itt van velünk.”

Labdabirtoklás

„Fontos lesz, hogy minél többet legyen nálunk a labda, ugyanis akkor kevesebbet kell védekezni, ami jót jelent, ugyanis tudjuk, hogy mire képes a Bayern támadásban.”

Müncheni motiváló szavak

„A motiválás a játék része, de az egy dolog, amit az emberek gondolnak és teljesen más az, ami a pályán történik. Az biztos, hogy két nagyszerű csapatot fogunk látni és mindkettő a saját filozófiája szerint próbál majd meg játszani. Remélem szoros és mérkőzés lesz.”

4-4-2-es felállás

„Sok opción gondolkoztunk, de csak a mérkőzés előtt fogom eldönteni milyen felállásban megyünk ki a pályára. Ismerjük az ellenfelünket, tudjuk, hogy milyen tehetséges és gyors csapatuk van. Amikor náluk lesz a labda, muszáj lesz védekezzünk, de arra fogunk törekedni, hogy mi birtokoljuk a játékszert és mi okozzunk nekik nehézséget.”

Lewandowski jobb, mint Messi?

„Ő egy nagyon jó játékos, de véleményem szerint nem olyan jó, mint Leo. Nagyon jó formában van és a csapattársai is rengeteget segítenek neki, de ez igaz Messire is, láthattuk a Napoli ellen. Mindketten rendkívüli játékosok és örülnünk kell, hogy egyszerre láthatjuk őket a pályán és élvezhetjük a játékukat.”

Messinek kell megnyerni a mérkőzést?

„Sokat tud segíteni, de az erő a csapatban van. Leónak szüksége van a csapat támogatására, mint ahogy a csapatnak is Leóra. Sok helyzetet dolgoz ki, de a csapat nélkül ő is csak egy játékos.”