Koeman: „Nem lehetünk boldogok, de az ambíció sem veszhet el”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a kedd esti Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt beszélt arról, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe, mielőtt meghozták azt a döntést, hogy sem Frenkie de Jong, sem Messi nem utazik a csapattal Kijevbe, illetve azt is elmondta, hogy természetesen nem elégedett a csapata által eddig begyűjtőtt pontok mennyiségével.

Messi és Frenkie de Jong

„Úgy döntöttünk, hogy nem nevezzük a keretbe Leo Messit, sem Frenkie de Jongot, mert a Bajnokok Ligájában jól állunk, és pihenhetnek. Nagyon sok meccset játszottak. Túl sokat beszélünk Messiről. Mindig nagyon nagy mértékben befolyásolta a klub sikereit és még mindig képes erre. Úgy gondoljuk, hogy ez egy jó alkalom Leo pihentetésére. Minden mérkőzést szinte végigjátszottak, és utazniuk is kellett… Néha szükség van arra, hogy pihentesd  a játékosokat, mert a menetrend hihetetlen… Lehetetlen a játékosokat jó formában tartani, nézd meg Sergi Roberto esetét. Ha megsérült, akkor annak az oka a sok lejátszott találkozó volt. De ott van Ansu Fati esete is, mindenki tudja, ennek ellenére tovább kell játszanunk. Ez hihetetlen. Itt az ideje, hogy mindenki elgondolkodjon ezen, FIFA, UEFA … ”

Umtiti

„Tudjuk, hogy eddig hosszú ideig volt sérült, a tervünk az, hogy két hét alatt fokozatosan felkészüljön a játékra. Hosszú ideje nem játszott, legutóbb júniusban lépett pályára. Még nem áll készen arra, hogy visszatérjen.”

Mingueza

„Lehetséges, hogy játszani fog majd. Araujo minden nap egyéni edzésmunkát végez. Nem fogunk sokat kockáztatni, és nem is akarunk. Amikor hiányzóink vannak, akkor lehetőséget fogunk adni más játékosoknak is.”

A januári átigazolási időszak

„Ez nem a megfelelő pillanat arra, hogy ezeken gondolkozzunk. Nincsen még január. Amikor egyre közelebb leszünk majd januárhoz, akkor döntéseket fogunk hozni.”

A felállások változása

„Azt hiszem, hogy vannak olyan játékosaink, akik különböző formációkban is tudnak szerepelni. Ez a játékosoktól is függ. Van a 4-2-3-1-es felállásunk, itt nem lehet csupán a 4-3-3-at játszani. De ezek a dolgok az adott mérkőzéstől és a körülményektől is függnek.”

A csapat eddigi teljesítménye

„Nem lehetünk boldogok, de ez nem veszi el a bennünk lévő ambíciót. Holnap egy újabb mérkőzésünk lesz. Ki kell használnunk az alkalmat, hogy továbbjussunk a csoportunkból. Edzőként nem vagyok elégedett, mert sok pontot elvesztettünk, de ennek ellenére igen optimista vagyok. Tisztában vagyunk a helyzetünkkel és a meghozott döntéseinkkel. Bár tény, hogy nem vagyok elégedett a megszerzett pontjaink mennyiségével. ”

Hiányosságok

„Alapvetően javítanunk kell a védekezésben, illetve elől is nagyobb hatékonysággal kell gólra váltani a helyzeteinket.”

Piqué

„Fontos veszteség. Szomorú a játékos számára, ahogyan mindenki másnak is. El kell fogadni a helyzetet, még ha ez nehéz is.”

Bajnokok Ligája – LaLiga

„Két különböző sorozatról van szó. A meglévő menetrendünkkel az év végére a tabella élére állhatunk a bajnokságban. A Bajnokok Ligája más, elsősorban a hazai meccseket kell megnyerned és idegenben pontokat szerezned. Először is szeretnénk továbbjutni a csoportkörből, és meglátjuk majd, hogy ebben az esetben melyik csapattal fogunk találkozni márciusban. Nem hiszem, hogy könnyebb megnyerni a Bajnokok Ligáját. ”

Matheus Fernandes

„Matheus azért kerettag, mert az edzések során jól teljesít, és megérdemli, hogy ott legyen az utazó keretben.”

***