Laporta: „Alvest szerdáig regisztráljuk, Ferrant reméljük minél hamarabb sikerül”

Joan Laporta klubelnök Ferran Torres bemutatása során fontos dolgokról beszélt a klub átigazolási lehetőségei kapcsán, hiszen elmondta, a sérüléséből lábadozó Torres regisztrálása még nem tud megtörténni, ellenben Alves esetében nem lesz gond. Emellett beszélt Haalandról, mint lehetőségről és arról is, hogy lehetnek még téli igazolások.

 

 

Ferran Torresről a bemutatásán

„A mai egy nagyszerű nap. Ferran Torres hatalmas vágyat mutatott annak érdekében, hogy hozzánk jöjjön, amit szeretnék megköszönni neki. És szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubnál, aki azon dolgozott, hogy Ferran ide igazolhasson és itt játsszhasson, különösen Mateu Alemany sportigazgatónak, Rafa Yuste alelnöknek, Jordi Cruyff sportszakmai tanácsadónak és Ferran ügynökeinek. Ferran kitartóan dolgozott, hogy Barcelonába szerződjön, és megmutassa, milyen nagyszerű képességekkel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjuk a játékát. Visca el Barça!”

Haaland esetleg érkezéséről

„Nem akarok más játékosokról beszélni. Nem használ, csak feljebb tornásszuk az árukat. Azokban a pozíciókban erősítünk, amiket az edző akar. A Barça továbbra is hivatkozási pont az átigazolási piacon, és most is dolgozunk azon, hogy javítsunk a kereten. Hamarosan látni fogjuk a Barça újjáéledését.”

A Barcelona még mindig vonzó célpont

„Minden nagy játékos fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy a Barcelonába igazoljon. Továbbra is hivatkozási pont vagyunk az átigazolási piacon. Mindenki készüljön, mert visszatértünk. Hivatkozási pont vagyunk, aminek a példája, hogy Ferran most itt van. Fel fogunk támadni.”

Van esély egyáltalán Haaland megszerzésére?

„Ehhez szükségeltetik néhány dolog, amire megpróbálunk majd megoldást találni. Most örülünk Ferrannak és további téli erősítések is bejelentésre kerülnek, amikor megtörténnek. Nyugodtan dolgozunk. Úton vagyunk ahhoz, hogy további érkezők legyenek télen, de már középtávra is tervezünk.”

A klub lehetőségei

„A téli piac nehéz ügy. A CVC modell nem vonzó a jelenleg ajánlott feltételekkel, nekünk nem további kölcsönök kellenek, van elég pénzünk. De nyitottak vagyunk arra, hogy a mi igényeink is figyelembe legyenek véve, mert a mostani formájában az ügylet nem érdekes számunkra.”

Alves és Torres regisztrálása a Ligánál

„Kedden vagy szerdán regisztráljuk Alvest és reméljük Torrest is tudjuk, amilyen hamar csak lehetséges.”

Torresszel kivételt tettek

„Ferran esetében kivételt tettünk, mert azelőtt igazoltuk le, hogy regisztrálni tudnánk. Dolgozunk rajta és már a következő szezont is tervezzük. Ez a mi kötelezettségünk és felelősségünk is. Minden lehetséges, ha megfelelően csináljuk. Biztos vagyok benne, hogy ez is jól fog elsülni.”

***