Pedri: „Ez nem elég ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában versenyezzünk, ez egy kudarc volt”

A Barcelona a Bajnokok Ligája 5. fordulójában 3—0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől, ezáltal biztossá vált, hogy csak az Európa-ligában folytathatja az európai kupaszereplést. A hazaiak részéről Pedri állt a sajtó elé a csalódást okozó mérkőzést követően, aki kitért a motivációs gondokra, a hibák okaira és a jövőbe tekintve a La Ligáról és az Európa-ligára.

Más motiváció

„Nem ugyanazzal a motivációval mentünk a meccsre (mint az Inter-Plzen-meccs előtt, miután matematikailag is biztossá vált, hogy kiesik a Barcelona — szerk.). Szerettünk volna győzelmet szerezni a szurkolóknak, de nem sikerült. Sok mindent köszönhetünk a rajongóknak, akik mindig velünk voltak. Győzelmekkel és címekkel tartozunk nekik. Remélem, hogy mostantól ez megtörténhet.”

Mentális blokk

„Nagyon fiatal csapat vagyunk, és még sokat kell fejlődnünk. Sok dolgon kell javítanunk. Nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában versenyezzünk. Ami ma történt, az csalódás.”

Hibák

„Sok minden nem jött össze, sok mindenen kell javítani. Önkritikusnak kell lennünk és tovább kell lépnünk, mert még sok címért játszhatunk.”

BL

„A ma látottak alapján egyértelmű, hogy nem állunk készen.”

Simán kikapott a Bayerntől, és kiesett a BL-ből a Barcelona

Javítás

„Sok minden hiányzik belőlünk: több nyugalom a labdával, keresni a megfelelő lehetőséget, sok labdát veszítünk úgy, hogy szinte nem is vagyunk nyomás alatt. Sok minden van, amin javítanunk kell.

Bayern München

„A mérkőzésen láttuk, hogy fizikailag nagyon erősek és ha hátul teret hagysz nekik, akkor kihasználják ezt. Meg kell nyerni a párharcokat, ezek nagyon fontosak a futballban.”

La Liga

„Nem hiszem, hogy a BL-kudarc erre is hatással lenne. Dolgoznunk kell, tudtuk, hogy már majdnem kiestünk. Csodának kellett történnie. Ma láttuk, hogy még javulnunk kell.”

Európa-liga

„Idén mindent megteszünk, hogy megnyerjük az Európa-ligát, mert tavaly nem sikerült.”

Vereség oka

„Szerintem ez egy nagy kudarc. Nagyon fiatalok vagyunk. Rengeteg új játékos van, és nem ismerjük egymást. Időre van szükségünk, de ez egy kudarc, mert a csoportkörön túl kell jutni.”