Koundé: „Miért fogyunk el általában a meccsek végére? Szerintem ez a koncentráció hiányának tudható be”

A védelem egyik legmeghatározóbb játékosa nyilatkozott a Sahtar elleni BL-mérkőzés előtt

Jules Koundé egy olyan játékos, aki mindig hangot ad a véleményének. A védelem oszlopos tagja és kulcsjátékosa, most úgy érzi, hogy jobban megbecsülik, mint valaha, és ott játszik, ahol úgy érzi, hogy a legtöbbet tud hozzátenni a csapat játékához: „Szeretek középhátvédként játszani, de az edző tudja, hogy ha jobbhátvédként van rám szüksége, akkor nem fogom visszautasítani ezt az ötletet” – mondja.

Milyen az öltöző hangulata most a Real Madrid elleni vereség és a Real Sociedad elleni győzelem után?

„Az öltöző rendben van, tisztában vagyunk azzal, hogy javulnunk kell. Az érzéseink vegyesek. Tudjuk, hogy javulnunk kell, de legutóbb nyertünk. Szeretnénk visszatérni a legjobb formánkhoz.”

Vannak még kétségek?

„Nem. Mindannyian tudjuk, hogy a Real Sociedad ellen nem voltunk elég felszabadultak az ellenfél kapuja előtt, de pozitívak vagyunk. Tovább fogunk dolgozni. Vannak pillanatok a szezonban, amikor ilyen dolgok történnek, és nekünk mégis sikerült megszereznünk a három pontot. Tudtuk, hogyan kell szenvedve nyerni.”

Laporta a meccs után azt mondta, hogy az olyan meccsek megnyerése, mint a Real Sociedad elleni sokat számítanak majd a bajnoki végelszámolásnál. Igaza van?

„Egyetértek abban az értelemben, hogy vannak olyan meccsek a szezonban, amikor nem játszol jól, és mégis megszerzed a három pontot. Ez megtörtént, és ez újra megtörténhet még a szezon során.”

Hogyan birkózól meg a védelemben bekövetkező nagy versenyhelyzettel Iñigo Martínez remeklése után?

„Nagyon örülök, hogy velünk van, és a versenyhelyzet igazából mindig csak erősíti a csapatot. Egyáltalán nem befolyásolta a vártnál hamarabbi visszatérésem ez a versenyhelyzet. Teljesen jól éreztem magam, amikor megkaptam a játékengedélyt.”

Hogyan tud javulni a csapat játéka a labda birtokában? Legutóbb ugye ez nem igazán működött.

„Ez egy kollektív kérdés. A Real Sociedad nagyon megnehezítette a dolgunkat. Sok labdát veszítettünk még a bedobásoknál is. Mindig mozgásban kell lennünk. Ez az intenzitás kérdése is. Holnap biztosan jobban fogunk teljesíteni.”

Örülsz, hogy most nem a jobbhátvéd poszton játszol?

„Boldog vagyok, mert középhátvédként játszom, ott, ami az én természetes posztom. Beszéltem az edzővel a szezon végén. Úgy gondolom, hogy középhátvédként többet tudok hozzátenni a csapat játékához, de az edző tudja, hogy soha nem fogom megtagadni azt, hogy jobbhátvédként játsszak.”

Melyik Sahtar-játékos a legveszélyesebb?

„Az egész csapat. Ha nem helyezed őket nyomás alá, akkor nagyon jól játszanak. A meccs végén az elmúlt alkalommal gondot okoztak nekünk. Nem volt számunkra az egy sétagalopp. Megpróbáljuk majd minél többet birtokolni a labdát, hogy ezáltal minél veszélytelenebbek legyenek ránk nézve.”

Pedri 100 százalékos állapotban van?

„Boldognak látom őt, mert nehéz dolog sérültnek lenni. Vissza kell nyernie az érzéseit, de hamarosan újra a legjobbját tudja majd nyújtani.”

Mások az érzések amiatt, hogy most egy háborúban álló ország csapata ellen kell játszanotok?

„Tudjuk, hogy ez egy nehéz helyzet. Meghallgattam az edzőt, aki elmagyarázta a problémákat. Tudjuk, mi folyik ott, de azért vagyunk ebben a sorozatban, hogy versenyképesek legyünk.”

Mi az oka annak, hogy a csapat általában a meccsek végére fizikailag elfogy? A fáradtság, vagy inkább a koncentráció hiánya?

„Az én véleményem szerint ez a koncentráció hiánya miatt van. Jobban kell koncentrálnunk, végig. Most több gólt kapunk, mint tavaly. Fiatal csapatunk van, amelynek még számos szempontból fejlődnie kell.”

***