Umtiti: nem siettetik a visszatérését

A klub nem akarja, hogy visszaessen az állapota

Az FC Barcelona védője, Samuel Umtiti három hónapos kihagyás után kedden újra ott volt a katalánok meccskeretében a Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A francia hátvéd december elején játszott utoljára az Atlético Madrid ellen, és habár már megkapta az engedélyt a játékra az orvosoktól, a ‘SPORT’ értesülései alapján a klub nem akarja sürgetni.

Az, hogy már Umtiti a Lyon ellen ott volt a kispadon, egy jó előjel a teljes gyógyulás felé, de egy biztos: a Barça nem akarja siettetni a dolgokat. A katalán klub nem szeretné, ha újra megtörténne az, ami az utolsó alkalommal, azaz hogy a visszatérése után újra megsérüljön. Így a francia középhátvéd fokozatosan térhet vissza a játékba, és játszhat majd a szezon legfontosabb szakaszában, de nem fogják sürgetni a visszatérését.

Éppen ezért a katalán ‘SPORT’ sajtóértesülései alapján Valverde edző kezdeti terve az, hogy Umtitit még nem fogják játszatni a soron következő három idegenbeli mérkőzésen – a Sevilla és a Madrid elleni bajnoki közé ékelődik be a kupameccs. Ehelyett a klub sokkal kényelmesebb környezetben képzelné el a gall bekk visszatérését: március 6-án a Girona elleni Katalán Szuperkupán.

Ha nem merül fel probléma, nyugodtabban teheti majd be Umtitit a kezdőcsapatba a spanyol vezetőedző a márciusi válogatott szünet előtti két bajnokin – vagy akár már a Lyon elleni visszavágón is. Egy biztos: a katalán klub nem szeretné, ha megismétlődnének a decemberben történtek, így nem fogják siettetni a francia középhátvéd visszatérését.